Fellélegezhetnek a piliscsabaiak: kész az új szennyvíztisztító-telep, jöhetnek az újabb lakosok

MTI   
  Megosztom
Fellélegezhetnek a piliscsabaiak: kész az új szennyvíztisztító-telep, jöhetnek az újabb lakosok

Átadták a kibővített kapacitású piliscsabai szennyvíztisztító telepet szerdán, amely már az egész település szennyvízmennyiségét fogadni tudja. Menczer Tamás, a térség országgyűlési képviselője, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára az átadáson arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt évtizedekben a Buda-környéki régió lakosságszáma óriási mértékben nőtt, amivel az infrastruktúra nem tud lépést tartani.

Azt mondta, egy vagy több évtizeddel ezelőtt voltak olyan településvezetők, akik úgy engedték a település növekedését, hogy tisztában voltak vele, a beköltözőket nem fogják tudni ellátni.

Farkas András polgármester az eseményen felidézte, hogy a beruházásra több mint tíz évet vártak. Piliscsaba lakossága megkétszereződött az elmúlt harminc évben, a fejlesztéssel pedig elérték azt a kapacitást, amivel jó ideig minden háztartás bekerülhet a hálózatba. A település egyharmada nincs jelenleg csatornázva - tette hozzá. Kiemelte azt is, hogy a fejlesztés rekordgyorsasággal valósult meg.

Virág László, a DMRV Zrt. vezérigazgatója a projektet bemutatva ismertette, hogy a két teleprész együttes kapacitása naponta 1950 köbméter, a projekt összköltsége 465,6 millió forint volt, a támogatás 451,6 millió forint európai uniós és KEOP-forrás volt, az önerő 14 millió forintot tett ki.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szennyvíz

szennyvíztisztító

piliscsaba

otthon

településfejlesztés