Óriási farkas vadászik a magyar erdőkben: itt a videó, az embertől sem fél

HelloVidék   
  Megosztom
Óriási farkas vadászik a magyar erdőkben: itt a videó, az embertől sem fél

Lenyűgöző látvány fogadta Gerencsér Zsolt sportvadászt, aki szombat reggel, bakmegfigyelés során találkozott össze egy farkassal Ácsnál – számolt be róla a kemma.hu. A farkas először nyulat, majd őzeket hajtott, de a vadász jelenléte se nagyon zavarta.

Zsolt azt nem tudta megmondani, hogy pontosan honnan is érkezhetett a farkas Ácsra. Szerinte az is elképzelhető, hogy Szlovákiából jöhetett át a Dunán. Egyelőre az is kérdéses, hová tarthat. A vadász elmondása szerint, ha talál elég élelmet, még az is előfordulhat, hogy itt marad, de szerinte az lenne a legjobb, ha továbbállna.

Éppen az egyik útról kanyarodtam rá a másik földútra. Ekkor pillantottam meg, ahogy egy nyulat hajt. Nem volt egy ijedős fajta, utána ott nézett engem 50 méterről, majd elment az erdő felé

- nyilatkozott a portálnak a videót készítő sportvadász.

Mikor az erdő mellett haladtam el, ismét felbukkant, tőlem 5 méterre állt. Gyorsan elő is kaptam a telefonomat, hogy le tudjam videózni. Az első reakcióm az volt, hogy ekkora sakál biztosan nincs, mert sajnos azok is vannak a térségünkben. Végül hittem a szememnek

– részletezte első reakcióját.

A vadásztársaságnak egyébként már tudomása volt a farkasról, a vadász korábban levélben kapott tájékoztatást arról, hogy a Duna-parton, Ács és Gönyü között látták az állatot. Kérték a vadászokat, hogy fokozottan vigyázzanak rá, ha meglátják. Gerencsér Zsolt arra is felhívta a figyelmet, hogy a környék lakóinak most érdemes odafigyelni háziállataikra, de leginkább a kutyákra, azokat érdemes egy ideig pórázon sétáltatni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

ács

gönyű

farkas

videó

vadász

farkasészlelés

otthon

vadásztársaság