Brutális vihar rázta meg a Balatont: szivattyúval, homokzsákkal küzdtek az árvíz ellen

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális vihar rázta meg a Balatont: szivattyúval, homokzsákkal küzdtek az árvíz ellen

Balatonfüreden és Balatonkenesén is kiöntött a Balaton pénteken a déli órákban. Füreden sétányok, strandok és üzlethelyiségek is víz alá kerültek. Pénteken délben már homokzsákokkal, szivattyúkkal próbálták az értékeket menteni a tűzoltók. A mérések szerint 67 centi volt a billenés miatt a különbség a víz szintjében – derül ki az ATV Híradó riportjából.

Egyre jött befele. Reggelre feljött úgy, hogy átjött a csatornán és az ajtóban állt a víz. Utána a szél, ahogy nyomta befele a vizet és jött fel a talajvíz, a víz elöntötte az üzletet teljesen

- nyilatkozta az TV-nek Nagy István, egy borozó tulajdonosa.

A partközeli épületeket a tűzoltók segítségével próbálták menteni.

Kilépett a medréből Balatonkenesén és Balatonfüreden. Az utóbbi esetnél a helyi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be. Szivattyúval, illetve homokzsákkal védekeztek az ellen, hogy a partközeli üzletekbe ne hatoljon be a víz

- mondta Csondor Henrietta, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a híradó stábjának stábjának.

A parton még vízzel teli hatalmas tócsák és a kihordott nádtörmelék jelzi, hogy rengeteg víz öntötte el a területet. Még a sokat látott fürediek is azt mondták, hogy ilyen mennyiségű víz még nem volt az északi parton.

Nem láttam még ilyet. szerintem kevesen lehetnek, akik észlelhettek ilyen érdekes és különleges jelenséget

- mondta Takács Miklós, a Balatonfüredi Helytörténeti Egyesület elnöke.

A parti üzletek tulajdonosai közül többen is éppen végeztek a felújítással. A szerencsésebbek megúszták egy alapos takarítással fertőtlenítéssel, míg másoknál a padló és a bútorok is tönkrementek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

balaton

árvíz

áradás

balatonfüred

balatonkenese

katasztrófavédelem