Zajlanak a kihallgatások Bács-Kiskunban: durva, mivel zsarolták a helyi gazdákat

MTI   
  Megosztom
Zajlanak a kihallgatások Bács-Kiskunban: durva, mivel zsarolták a helyi gazdákat

Nyolc, földárveréseket befolyásoló férfit hallgatott ki gyanúsítottként a rendőrség Bács-Kiskunban - közölte hétfőn a vármegyei rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

A tájékoztatás szerint a hatóság tudomására jutott, hogy földárverésekkel összefüggésben olyan "érdeklődők" jelentek meg, akik spekulatív céllal akarták befolyásolni a licitet. Előre jelezték a tényleges vételi szándékkal jelentkezőknek, hogy ha kapnak egy meghatározott összeget, akkor nem vesznek részt a liciten, de amennyiben nem kapják meg a pénzt, akkor felverik az árat.

Az ügyben a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának nyomozói három vármegyei férfi ellen vesztegetés elfogadása miatt indítottak büntetőeljárást. A rendőrök a nyomozás során öt olyan férfihoz is eljutottak, akik fizettek a kamulicitálóknak, őket vesztegetéssel gyanúsították meg. A gazdasági nyomozók a bűnösen szerzett vagyont lefoglalták. A főkapitányság rendőrei a napokban befejezték az ügyet, amelyet vádemelési javaslattal küldtek meg a főügyészségnek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

licit

zsarolás

otthon

földvásárlás

gazdák

bűncselekmény

rendőrség