Megújult az acsai orvosi rendelő: nem sajnálták rá a pénzt, ilyen extrákat kapott az épület

MTI   
  Megosztom
Megújult az acsai orvosi rendelő: nem sajnálták rá a pénzt, ilyen extrákat kapott az épület

Felújítják az orvosi rendelőt a Pest vármegyei Acsán, a beruházás a kivitelezési szakaszához érkezett - tájékoztatta a község polgármestere az MTI-t. Zemen Mária Szilvia közölte: a Komplex egészségügyi alapellátás-fejlesztés Acsa községben című projekt célja az épület energetikai korszerűsítése és komplex akadálymentesítése.

Az orvosi rendelő külső-belső felújítása során részlegesen újakra cserélik a nyílászárókat, külsőleg hőszigetelést végeznek az épületen, szigetelik a padlást és a pincefödémet, továbbá napelemes rendszert telepítenek.

A belső terekben a fogyatékossággal élők ellátásához szükséges infrastruktúra jön létre, akadálymentes mosdók létesülnek, a hallássérültek zavartalan kommunikációját úgynevezett mobil indukciós hurokerősítő segíti. Ezeken túl új, szűrővizsgálatokat biztosító eszközöket is vásárolnak.

A 287 millió forint összköltségű projekt a Széchenyi Terv Plusz program Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz felhívása keretében valósul meg, 100 százalékos támogatással, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar költségvetés társfinanszírozásában. A beruházás várhatóan jövő márciusban fejeződik be.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

orvosi rendelő

otthon

felújítás

beruházás

támogatás