Kiakadtak a helyiek: több milliárdot költöttek el már rá, idén se nyit ki a vidéki strand

HelloVidék   
  Megosztom
Kiakadtak a helyiek: több milliárdot költöttek el már rá, idén se nyit ki a vidéki strand

Várhatóan ezen a nyáron sem nyitják meg Szolnokon a Tiszaligeti Strandfürdőt, amelynek még 2019-ben kezdték meg a felújítását.

Az eredeti tervek 2018 őszi bejelentése szerint 20 hónap alatt, 2021 nyarára kellett volna elkészülnie a fürdőnek (az azóta többször módosított) Modern városok program keretében, összesen 7,7 milliárd forint kormányzati támogatásból.

A Fidesz polgármestere, Szalay Ferenc az önkormányzati tulajdonú strandfürdő felújítása-bővítése céljára már 2020-ban újabb 2,3 milliárd forint állami támogatást kért és kapott, de még most sem tudni, mikor lesz készen a beruházás - írja a Telex.

A strandra jelenleg belépni tilos. Az őrbódéban figyel a portás, az építési területet kerítés veszi körül, amin műanyag háló akadályozza, hogy benézzenek az arra járók. Annyit mégis lehetett látni az utcáról, hogy az építkezés még folyik, a munkagépek törmelékkupacok mellett állnak, az utak mellett a térkő raklapokon halmozódik, és olykor néhány munkás is megjelent a kerítésen belül egy júniusi hétköznap délelőttjén.

Szalay Ferenc, Szolnok 2006 óta regnáló, az idén ősszel leköszönő Fidesz-KDNP-s polgármestere március 20-án tett ki a Facebook-oldalára egy videót, amelyben azt mondta, már 90-95 százalékos a strand készültségi foka. A polgármester azt is bejelentette, hogy a városüzemeltetési cég vezetőjét bízta meg a még szükséges munkálatok befejezésével és a fürdő majdani üzemeltetésével.

Szalay azt nem közölte a videóban, hogy mikor nyitják meg a strandot, és arról sem beszélt, hogy mi a több éves késlekedés és a költségek megnövekedésének az oka. Azt viszont elmondta, hogy a befejezéshez a kormány segítségére – azaz valószínűleg még több pénzre – lesz szükség.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

strand

szolnok

fürdő