Gazdik, figyelem! Megszületett a megoldás, így már nem okoz gondot a kutyusok elkóborlása

HelloVidék   
  Megosztom
Gazdik, figyelem! Megszületett a megoldás, így már nem okoz gondot a kutyusok elkóborlása

A Nébih Ebregiszter lekérdező szolgáltatása már interfészes kapcsolaton keresztül is elérhető. A hivatal elsősorban az önkormányzatok figyelmébe ajánlja az új fejlesztést, amely lehetővé teszi, hogy a közterület-felügyelők gyorsan és egyszerűen lekérdezzék az elkóborolt ebek gazdájának elérhetőségét.

A Nébih közölte, hogy azoknak az önkormányzatoknak, akik igénybe kívánják venni a könnyítést célzó szolgáltatást, első lépésként csatlakozniuk kell a Központi Kormányzati Szolgáltatás Buszhoz (KKSZB). A sikeres csatlakozást követően elindítható a szolgáltatás igénylésének folyamata.

A lekérdező alkalmazás és az Ebregiszter közötti kapcsolat kialakítása a szolgáltatás elérési jogosultság (SZEJ) kérelem beadásával kezdődik, előbb a KKSZB Teszt Rendszer Felhatalmazási Nyilvántartás felületén, majd sikeres tesztelést követően az éles rendszeren. Ezután a közterület-felügyelők számára már lehetővé válik, hogy munkavégzés közben helyben ellenőrizzék az elkóborolt ebek gazdáinak adatait, hatékonyan segítve ezzel mielőbbi hazajutásukat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

nébih

kóbor ebek

kutyák

gazdik

állatvédelem

otthon

önkormányzatok