Halmozta a bűncselekményeket: zsarolta, bántalmazta a dílerét egy szécsényi drogfogyasztó

MTI   
  Megosztom
Halmozta a bűncselekményeket: zsarolta, bántalmazta a dílerét egy szécsényi drogfogyasztó

Dílerét zsarolta egy szécsényi 51 éves férfi, aki nem akart többé fizetni a kábítószerért. A férfit letartóztatták, többek között zaklatás miatt indult ellene eljárás, a feljelentést tevő terjesztő ellen is eljárást indítottak - tájékoztatta Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-t.

A Szécsényben élő 20 éves fiatalember áprilisban kezdett új pszichoaktív anyag, úgynevezett kristály beszerzésébe, fogyasztásába és terjesztésébe. Egy 51 éves szécsényi férfi naponta vásárolt tőle - esetenként hitelbe - a drognak minősülő anyagból, amelyet családjában és barátaival fogyasztott el - ismertette a sajtószóvivő.

Egy idő után az idősebb férfi egyre agresszívabban követelte az anyagot, és már nem fizetett érte, sőt, feljelentést kilátásba helyezve védelmi pénzt követelt a fiatalembertől, aki a bántalmazások és a fenyegetések elkerüléséért ötven alkalommal kisebb mennyiségű kábítószert, egyszer pedig 100 ezer forintot adott át zsarolójának.

Bántalmazták is a dílerüket

Az 51 éves férfi a személyes találkozókra - a testi fenyítésekkel fenyegetés nyomatékosítására - többször magával vitte a szintén drogfogyasztó 35 éves férfi ismerősét. Néhányszor nyilvánosan is bántalmazta dílerét. Buda Gábor közölte: a Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozói a zsarolás sértettjének feljelentése alapján június végén indítottak eljárást az idősebb férfi ellen.

Eljárás indult a feljelentővel és több fogyasztóval szemben is új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt, valamint a fenyegetéseknél jelen lévő 35 éves férfinak is felelnie kell zsarolás miatt - tudatta a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

drogdíler

otthon

szécsény

bűncselekmény

bántalmazás