Indul a tartalékos katonák kiképzése Szentendrén: durva, miket tanulnak

MTI   
  Megosztom
Indul a tartalékos katonák kiképzése Szentendrén: durva, miket tanulnak

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen. A területvédelmi tartalékos katonai szolgálatot vállaló fiatalokkal az adategyeztetést és az orvosi vizsgálatot követően szerződést kötnek, megkapják az egyenruhájukat, felszerelésüket, valamint tájékoztatást kapnak a következő öt hét programjáról - közölte a Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezredének parancsnoka.

Ezalatt alapkatonai képességre tesznek szert a bevonuló fiatalok, akik lőkiképzésen vesznek részt, harcászatot tanulnak, egészségügyi és műszaki ismereteket sajátítanak el. Kapcsolódó területekről is lesz szó, így például katonai alaki fogásokról, hiszen az alapkiképzés végén ünnepélyes katonai esküt tesznek - részletezte Huszár Ferenc.

Az öt hét után mindenki záróvizsgát tesz

A vizsga megmutatja, hogy tudja-e teljesíteni az alapkiképzésen előírt kötelezettségeket. Az alapkiképzést követően mindenki visszatér a családjához, a munkájához vagy folytatja tanulmányait, ugyanakkor tartalékos katona marad, és az adott területi zászlóaljaknál további felkészítés vár rá.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

honvédelem

tartalékok

otthon

szentendre

katonaság