Ma hajnalban fagyott a Bükk-fennsíkon: elképesztő, milyen hideget mértek

HelloVidék   
  Megosztom
Ma hajnalban fagyott a Bükk-fennsíkon: elképesztő, milyen hideget mértek

Tegnap délután 3 környékén még 30,1 °C-on tetőzött a kánikula, innen pedig fagypont alá zuhant a 2 méteren mért léghőmérséklet a Miskolci Egyetem-Földrajz-Geoinformatika Intézet által monitorozott Mohos-töbörben. Az idei nyár eddigi leghidegebb reggele a Bükk-fennsíkon, -3,7 °C volt.

Az időjárási helyzet egy meglehetősen összetett lefutású hőmérsékleti görbét eredményezett – írták Facebook oldalukon. A Kárpát-medence térsége a délelőtt folyamán még anticiklonális hatás alatt állt, kánikulába illő országos maximumokkal, és nem volt ez másképp a fennsíkon sem, ahol hőségnapot regisztrált az állomás (esetenként elképzelhető egy minimális (kb 1 °C-os) felülmérés).

A délután folyamán egy gyors mozgású hidegfront haladt át az országon, kevés helyen okozva csapadékot, nyomában több fokkal hűvösebb levegő érkezett és jutott nyugalomba a térségben. Így lassú hőmérsékletcsökkenés indult meg a fennsík térségében is.

Lassan elállt a szél, kitisztult az ég és a fennsík töbreiben megkezdődött a hőmérséklet zuhanása. A hőmérséklet csökkenés 05:30-kor érte el mélypontját, ahol az idei nyár eddigi legalacsonyabb hőmérsékletét produkálva, -3,7 °C-ot sikerült kimutatniuk. A következő reggel szintén igen csípős lehet odafenn.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

bükk-fennsík

időjárás

nyár

fagy

természet