Árvíz: fellélegezhet a Szigetköz, ám délen még csak most jön a java!

MTI   
  Megosztom
Árvíz: fellélegezhet a Szigetköz, ám délen még csak most jön a java!

Habár a Szigetközben és a Dunakanyarban megkezdődött az apadás, de még mindig komoly az árvízi helyzet az országban - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Siklós Gabriella közölte, hogy a Szigetközben megkezdődtek a bontási munkák, először azokat a homokzsákokat viszik el, amelyek egyáltalán nem érintkeztek vízzel. Közben a Lajtán is látványosan csökken a vízszint - tette hozzá. Budapesttől délre azonban még áradás van, Baján hétfőn, kedden pedig Mohácson várható a tetőzés - ismertette a szóvivő, megjegyezve, hogy ezen a szakaszon is mindenhol elkészültek az ideiglenes védművek, ahol szükség volt rá. Kiemelte, amíg egy adott területen másodfokú vízállás alá nem megy a Duna, 24 órás megfigyelésre van szükség az esetleges szivárgások miatt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

árvíz

szigetköz

baja

mohács

árvízvédelem

otthon