Itt a bejelentés: újraindítaná a legendás képzését a vidéki kollégium

MTI   
  Megosztom
Itt a bejelentés: újraindítaná a legendás képzését a vidéki kollégium

Több képzést kínálva szervezné újjá a szakképzést a baranyai Bólyban a Pécsi Református Kollégium 2025 őszétől.

A korábban a működését felfüggesztő Montenuovo Nándor Technikum és Szakképző Iskola újjászervezésével a következő tanévtől több képzés indulhat el. Ismertetésük szerint általános és szociális ápolók, gondozók, idegennyelvű ipari és kereskedelmi, valamint turisztikai technikusok, oktatási szakasszisztensek, óvodai nevelők, asztalosok, mezőgazdasági gépészek képzésére nyílik majd lehetőség a Pécs és Mohács között fekvő kisvárosban.

A PRK vezetői abban bíznak, hogy a bólyi szakképzés újraindulását elősegíthetik az egyre népszerűbbé vált szakképzések, amelyeket az új szakképzési rendszer bevezetésével, a technikum visszahozatalával és a gyakorlatorientált duális rendszer kialakításával ma már másfélszer annyian vesznek igénybe középfokon, mint a csak érettségit adó intézményeket.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

pécs

baranya

kollégium