Tízezer adag ételt készítenek 24 mangalicából a nyíregyházi böllérversenyen

MTI   
  Megosztom
Tízezer adag ételt készítenek 24 mangalicából a nyíregyházi böllérversenyen

Mintegy tízezer adag ételt készítenek el a főzőcsapatok a 2. Nyírségi Disznótoros Fesztiválon és 18. Nemzetközi Böllérversenyen február 16-án Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.

A gasztronómiai program reggel hat órakor huszonnégy mangalica leölésével veszi kezdetét a Sóstói Múzeumfaluban. A főzőversenybe benevezett tizenhét csapat böllérjeinek munkáját szakmai zsűri értékeli csakúgy, mint a hús előkészítését és a nap végén a legízesebb hurkát, kolbászt, toroskáposztát, valamint a legjobb fogópálinkát és forralt bort - ismertette Ulrich Attila, a nyírségi megyeszékhely alpolgármestere és Támba Miklós szervező az esemény keddi sajtótájékoztatóján.

A csapatok nemcsak a vágási, húsfeldolgozási és szakácsismereteiket mérik össze, hanem a közönséget is igyekszenek jóllakatni, mivel kóstolásra kötelezően kétszáz adag ételt kell elkészíteniük. Ez körülbelül két tonnányi ételt jelent majd; az érdeklődők ötszáz forintos kóstolójegy megváltása után kóstolhatnak bele a disznótoros finomságokba. Az ételek többsége dél körül lesz kész, a türelmetlenebbeknek azonban már kora reggel megízlelhetik például a falusi disznóvágás legkorábban elkészülő ételét, a hagymás vért vagy a májat is.

Az alpolgármester hozzátette, a helyszínre ingyenes, különjáratú buszokat indít az önkormányzat, a múzeumfaluban melegedő pontokat és fedett sátort is kialakítanak, ahová rossz idő esetén behúzódhatnak a látogatók. A közönség szórakoztatásáról egész nap könnyűzenei előadók és néptáncegyüttesek gondoskodnak, a gyerekeket pedig kirakodóvásárral, játszóházzal és fedett körhintával várják a Sóstói Múzeumfaluban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

disznóvágás

gasztro

disznó

disznóhús

nyíregyháza