Filmdömping Szombathelyen: szerdán indul a Savaria Filmszemle!

MTI   
  Megosztom
Filmdömping Szombathelyen: szerdán indul a Savaria Filmszemle!

Szerdán a versenyfilmek vetítésével kezdődik a VI. Savaria Filmszemle Szombathelyen, amelyre idén 224 alkotást neveztek be a készítők - közölte az MTI-vel Lovass Tibor, a filmszemle főszervezője.

80 diákfilm, 93 dokumentumfilm, 24 filmetűd és 27 kisjátékfilm közül kell kiválasztania a legjobbakat a neves szakemberekből álló zsűrinek, mondta el Lovass Tibor. A benevezett filmek hossza együtt meghaladja a 84 órát, ezért a filmszemlén szereplő alkotások előzsűrizésen estek át.

A zsűri tagja András Ferenc Kossuth-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer; Koltay Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező és Halmy György rendező, forgatókönyvíró, producer. A díjkiosztó gálát az Agora Filmszínházban tartják péntek délután.

A filmszemle kísérőrendezvényeként szerdán délelőtt irodalmi séta indul a Kőszegi utcai TIT székháztól Szombathely belvárosában Fűzfa Balázs irodalomtörténész kalauzolásával; csütörtökön délután pedig építészeti sétát tehetnek az érdeklődők Szombathelyen Balogh Péter építész vezetésével.

Ugyancsak csütörtök délután a TIT székházban beszélgetést terveznek a Magyar Művészeti Akadémia akadémikusaival. A filmszemle versenyprogramját ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők.

Fotó: MTI/Varga György

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szombathely

filmszemle

film

savaria

dokumentumfilm

diákok