Most kapd elő a fényképezőt: elindult a Magyarország 365 fotópályázat!

MTI   
  Megosztom
Most kapd elő a fényképezőt: elindult a Magyarország 365 fotópályázat!

Professzionális és amatőr fotográfusok magas színvonalú képeit is várják a magyar kormány által elindított Magyarország 365 fotópályázatra, melynek célja az ország értékeinek bemutatása.

A fotópályázatra három kategóriában - táj és természet, épített és tárgyi örökség, valamint városi és vidéki közösségi életképek témában - küldhetnek pályaműveket a jelentkezők, közölte a kezdeményezés keddi budapesti sajtótájékoztatóján Kaiser Ottó fotográfus, a szakmai zsűri elnöke.

A Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a Magyar Természetjáró Szövetséggel és a Nagycsaládosok Országos Egyesületével együttműködésben kiírt pályázat képeit a fotopalyazat.magyarorszag.hu honlapra lehet feltölteni október 18-ig.

A zsűri olyan pályamunkákat vár, amelyek Magyarország épített és természeti kincseit mutatják be, technikai manipuláció nélkül , emelte ki Kaiser Ottó, hozzátéve, hogy terveik szerint a legjobb fotókból Magyarországon és külföldön is nyílnak majd kiállítások.

A kategóriagyőztesek jutalma 1-1 millió, a második helyezetteké fejenként 500 ezer, a harmadik díjasoké 300 ezer forint lesz, és az internetes közönségszavazás győztesei is kategóriánként 1 millió forinttal gazdagodhatnak, mondta Kaiser Ottó.

A keddi sajtótájékoztatón mutatkozott be a pályázat szakmai zsűrije, melynek tagjai Kaiser Ottó mellett Keleti Éva és Kerekes Emőke fotográfusok, Szarka Klára fotótörténész, valamint Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója lesznek.

Magyarország szépségeit bemutatni olyan téma, amely várhatóan sokakat megmozgat, mondta Keleti Éva akinek, reményei szerint a kiállítás nemcsak Magyarország, hanem a magyar fotó hírét is öregbíti majd a világban.

Kerekes Emőke többek között olyan képeket vár, amelyek új megfogalmazásban mutatják meg a magyar tájat, nemcsak dokumentálnak, hanem újraértelmeznek majd.

Szarka Klára elsősorban az emberi kapcsolatokról, a közösségekről remél színes képet, "életszagú beszámolókat", és nagyon bízik eddig rejtett tehetségek felbukkanásában is.

Magyarként sokszor éppen a hazai tájat nehéz fotózni, hiszen a megszokott látványban nem mindenki tudja meglátni a különlegességet, reményei szerint azonban a pályamunkák között szép számmal lesznek ilyen felvételek, mondta Tassy Márk.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fotó

pályázat

fotózás

magyarország

kiállítás

természet

építészet

város

vidék