Ők az idei győztesek: öten nyertek Junior Prima díjat színház- és filmművészet kategóriában

HelloVidék   
  Megosztom
Ők az idei győztesek: öten nyertek Junior Prima díjat színház- és filmművészet kategóriában

Öt fiatal művész vehette át a Junior Prima Díjat a színház- és filmművészet kategóriában október 2-án, a budapesti Kálmán Imre Teátrumban. Az elismerést és az azzal járó pénzjutalmat Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója nyújtotta át az 54 jelölt közül kiválasztott fiatal tehetségeknek.

A díjjal azokat a harminc év alatti művészeket jutalmazzák, akik korosztályuk legjobbjai. Idén Balázsi Gergő Ármin balettművész, Dér Zsolt színművész, Fehér Balázs Benő színész-rendező, Markó-Valentyik Anna bábszínész és Szabó Sebestyén László színművész érdemelte ki az elismerést, őket köszöntötték a szerdai ünnepségen.

A Takarékbank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek 54 jelöltet állítottak. Közülük választotta ki az elismert tagokból álló, öttagú szakmai bizottság – Eszenyi Enikő színész-rendező, a Vígszínház igazgatója, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos és Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagjai– azt az öt fiatal tehetséget, akik elnyerték a „legjobb a legjobbak közt” címet.

A tehetség csak lehetőséget, ígéretet jelent arra, hogy az ember kiemelkedő teljesítményt nyújtson. Rengeteg áldozat, kitartás és gyakorlás kell ahhoz, hogy a teherségből igazi produkció, színház, film vagy tánc szülessen. Értő kezekkel, sokáig kell csiszolni a gyémántot, hogy teljes szépségét kibontakoztassuk, ez pedig közös felelősség

– mondta az ünnepélyen Vida József. Hozzátette: "ezért támogatjuk évtizedek óta a tehetséges fiatalokat szerte az országban, és ezért vesszük ki a részünket abból, hogy az ifjú színház- és filmművészek évről évre méltó elismerésben részesülhessenek."

A Prima Primissima életre hívói 2007-ben döntöttek úgy, hogy önálló díjjal jutalmazzák azokat a fiatal, harminc év alatti tehetségeket, akik korosztályukon belül a jók között is a legjobbak. A kiemelkedő teljesítményt nyújtók ekkortól érdemelhetik ki az évente odaítélt Junior Prima Díjat, amelynek öt társalapítója van. Mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel. A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a zene, a Docler Holding Kft. a népművészet, a KAVOSZ Zrt. a sajtó, a Takarék Csoport pedig a színház- és filmművészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja.

Idén tizenkettedik alkalommal adták át a Junior Príma Díjat színház- és filmművészet kategóriában, az idei jutalmazottakkal együtt már összesen 89 fiatal magyar tehetség kapta meg az elismerést.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

junior príma díj

díj

díjátadó

színház- és filmművészeti kategória

nyertesek

vida józsef

takarék

takarék csoport

takarékbank