Különleges fejlesztés Zalaegerszegen: ezzel bővül a belváros

MTI   
  Megosztom
Különleges fejlesztés Zalaegerszegen: ezzel bővül a belváros

A Smart City, az okosváros program első elemeként ingyenesen használható wifi-hálózatot alakítottak ki Zalaegerszeg belvárosában.

2014-ben a diákok szervezeteinek kérésére a Dísz téren indult el először ingyenes wifi-szolgáltatás, később a belvárosi nagyrendezvények idején több utcányira bővült ez a rendszer, mostantól azonban a teljes belváros lefedettségét megoldották. A városközpont egy kilométeres átmérőjű körében indult el hétfőn a szolgáltatás

- mondta Balaicz Zoltán polgármester.

A város a Smart City program megvalósítására a települési operatív program részeként 200 millió forintot fordít, amiből telefontöltésre alkalmas okospadokat is kihelyeznek az idén, illetve készül egy városi mobilapplikáció, ami a helyben élők ügyintézését és a turisták tájékozódását egyaránt szolgálja majd.

Szintén ebben az évben digitális infótornyokat is elhelyeznek a város több pontján. Az interaktív tájékoztatási rendszer érintőképernyős kijelzőkkel segíti majd az informálódást

- tette hozzá Bali Zoltán alpolgármester.

A zalaegerszegi belváros területén több mint 50 eszközt helyeztek ki, amelyekre egyenként 30-40 ember tud biztonságosan egyszerre rákapcsolódni. Egy-egy eszköz maximum 200 megabites letöltési sebességet biztosít azoknak, akik rákapcsolódnak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zalaegerszeg

belváros

fejlesztés

szórakozás

wifi

internet