Új sorozat indul a gyerekcsatornán: játszva tanulhatnak a gyerekek a járvány ideje alatt

MTI   
  Megosztom
Új sorozat indul a gyerekcsatornán: játszva tanulhatnak a gyerekek a járvány ideje alatt

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben sem áll le az M2 gyerekcsatorna Hetedhét kaland szerkesztősége, szombattól új sorozattal segítenek a családoknak, hogy a gyerekek a járvány idején is hasznosan, játszva tanulva töltsék az idejüket - közölte az MTVA sajtóosztálya.

A közleményben azt írták, a heti három alkalommal jelentkező sorozat célja, hogy a csatorna továbbra is kapcsolatban maradjon a nézőkkel, megteremtve számukra a komfortérzetet azzal, hogy az ismert, kedvelt képernyős arcaik szólítják meg őket saját történeteikkel és hasznos tanácsokkal, amelyek által továbbra is élmény lesz a tanulás.

Az epizódokban többek között Koltai Bori, Pataky Szabi és Trömböczky Napsugár mutatja meg, milyen egy élménnyel teli napirend otthon, hogy kell palacsintát sütni, hogyan lehet védekezni a koronavírus ellen, a Varázsdoki pedig szemlélteti, miért fontos az alapos kézmosás. A műsorvezetőkkel vidám verseket is tanulhatnak a gyerekek, továbbá a testmozgás és a házi torna sem marad ki

- ismertették.

Hozzátették: a gyerekcsatorna műsorvezetői, szerkesztői saját eszközeikkel, otthonukban gyártanak másfél perces tartalmakat hétköznapi témákról, mesélnek például arról, hogy mit csinálnak otthon, tudatosságra ösztönözve a gyerekeket a kialakult helyzetben.

A sorozat első része szombaton, este 7 órakor, a további epizódok vasárnaptól 19.20-tól láthatóak a csatornán

- közölték.

A közlemény szerint Vass Éva, a csatorna igazgatója azt mondta, hogy a gyereknél az elszigeteltség, a megszokott közösségből kikerülés szomorúságot, szorongást okozhat, ezért fontos, hogy a csatorna kapcsolatban maradjon velük. A csatornaigazgató erre tökéletes lehetőségnek látja a digitális eszközöket, amelyekkel interaktív élményt nyújthatnak a gyereknek, és egyben erősíthetik a médiatudatosságot is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

műsor

játék

tanulás