Több száz milliós beruházás: látogatóközpont épül a Lóczy-barlangnál

MTI   
  Megosztom
Több száz milliós beruházás: látogatóközpont épül a Lóczy-barlangnál

Új látogatóközpont épül a balatonfüredi Lóczy-barlangnál, bővül a Hegyestű geológiai bemutatóhely és a Salföldi-major fogadóépülete, a mintegy 400 millió forintos uniós fejlesztés várhatóan jövő év februárjára készül el - számolt be róla a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója.

Puskás Zoltán közölte, hogy az április közepén induló beruházás részeként a balatonfüredi látogatóközpontban interaktív beltéri és szabadtéri kiállítás és tanösvény, valamint helyi termékeket árusító ajándékbolt és helyi specialitásokat kínáló büfé is várja majd a kirándulókat.

Puskás Zoltán elmondta azt is, hogy a beruházás részeként részben akadálymentesítik a Hegyestű geológiai bemutatóhelyet, új játszótér épül és kültéri pihenőágyakat, padokat, asztalokat helyeznek el.

A Salföldi majorban, a fogadóépületet és a játszóteret bővítik, a nemzeti park élővilágát bemutató interaktív táblákat állítanak fel, a Tapolcai-tavasbarlang látogatóközpontban árnyékolót helyeznek el a játszótér fölé és többnyelvűvé fejlesztik az audioguide-rendszert. Jelenleg a koronavírus-járvány miatt nem fogadnak látogatót a nemzeti park látogatóközpontjaiban és bemutatóhelyein

- tette hozzá az igazgató.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

lóczy-barlang

látogatóközpont

beruházás

balatonfüred