Baby boom Debrecenben: fotókon az állatkert új jövevénye

HelloVidék   
  Megosztom
Baby boom Debrecenben: fotókon az állatkert új jövevénye

A Debreceni Állatkert lámái láthatóan remekül érzik magukat a Nagyerdő fái alatt, hiszen évről évre egészséges utódokkal gyarapodik az intézmény. Idén először februárban, legutóbb pedig április közepén volt gyermekáldás a lámáknál.

A most született, testvéreihez hasonlóan fekete-fehér kis kanca életerős, kifogástalan étvággyal bír, és a sok játék mellett jó idő esetén napfürdőzni is nagyon szeret. Születésével immár kilenc egyedet számlál a cívisvárosi lámacsapat, amelyet a tegnapi újranyitástól immár ismét megtekinthet a nagyközönség.

Fotó: Debreceni Állatkert
Fotó: Debreceni Állatkert

A vadon élő guanakóból háziasított láma (Lama glama) Dél-Amerika legnagyobb termetű teveféléje. Eredetileg az Andokban élő őslakosság tartotta, mára pedig a kontinens keleti részén, továbbá Észak-Amerikában, Európában és Ausztráliában is elterjedt haszonállat – csaknem 70 százalékuk azonban továbbra is Bolíviában található.

Fotó: Debreceni Állatkert
Fotó: Debreceni Állatkert

Húsuk, tejük és gyapjuk egyaránt kelendő, emellett eredeti élőhelyükön a mai napig teherhordásra is használják őket. A megfelelő környezetben nevelkedett láma barátságos és kíváncsi, a közhiedelemmel ellentétben pedig szinte kizárólag fajtársait köpi le, és őket is főként dominanciaharcok során – így a Debreceni Állatkert békés csapatától nincs miért tartaniuk a látogatóknak.

(Kiemelt kép: Debreceni Állatkert)

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

láma

debrecen

debreceni állatkert

hajdú-bihar

hajdú-bihar-megye