Durván átszabta nemzeti sportunkat a járvány: ők a jövő nagy reménységei

HelloVidék   
  Megosztom
Durván átszabta nemzeti sportunkat a járvány: ők a jövő nagy reménységei

Az idei első, mezőhegyesi verseny után augusztus 7. és 9. között az 57. Magyar Hajtó Derby nemzetközi és nemzeti fogathajtó versenyt rendezték meg. A nemzetközi 2*-os és nemzeti fogathajtó verseny házigazdája az Idős Jámbor Vilmos Lovasközpont volt. A versenyre a HelloVidék is ellátogatott, ahol megnéztük, hogy szerepelnek a legfiatalabb versenyzők, akik közül van, aki már egy éves korában megismerkedett a lovassport világával. Valamint megtudtuk azt is, hogy milyen hatással volt a sportágra a koronavírus. A gyerekek elárulták, miért volt idén más a felkészülés, Tóth Tamás szövetségi kapitány és Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója pedig elmondta, hogy miért fontos mégis folytatni.

Magyarországot a történelmét tekintve igazi lovasnemzetként ismerik, ezért a lovaskultúra, lovassport a mai napig jelentős szerepet tölt be nívós hagyományaink sorában. Mint ahogy sok más területen drámaian átszabta a szezont a koronavírus járvány, az utóbbi hónapokban a lovassport rendezvények is a háttérbe szorultak.

A megkésett szezon azonban a sportág szerelmeseinek egy pillanatra sem vette el a lelkesedését. Az idei első, mezőhegyesi verseny után augusztus 7. és 9. között az 57. Magyar Hajtó Derby nemzetközi és nemzeti fogathajtó versenyt rendezték meg. A nemzetközi 2*-os és nemzeti fogathajtó verseny házigazdája az Idős Jámbor Vilmos Lovasközpont volt. A megmérettetésen nézőként a HelloVidék is részt vett:

A futamokon rengeteg meglepetésre számíthattunk, a szezon második komoly versenyén a neves felnőtt indulók között fiatal tehetségek is hajtottak. A Takarékbank támogatásával versenyző ifjú hajtók a legtapasztaltabbakhoz méltóan szerepeltek, így Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatójának szavaival élve elmondhatjuk, hogy a

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

takarékbank

vida józsef

fogathajtás

fogat

lovassport