Érdemes lesz az eget kémlelni: különös jelenségre számíthatunk Halloween éjjel

HelloVidék   
  Megosztom
Érdemes lesz az eget kémlelni: különös jelenségre számíthatunk Halloween éjjel

Halloweenkor Kék Hold világítja be az eget. Persze, még mielőtt bárki is a nagy kék holdat várja, azt ki kell ábrándítanunk - írta meg a kisalföld.hu.

Ahogy a portál írja, teliholdat 29,5 naponta láthatunk, egy naptári hónap is mondhatni ennyi napból áll, így általában havonta egy tűnik fel az égen. Viszont, ha a telihold a hó legelejére esik – mint most október 1-re -, akkor egy hónapban kettőt is láthatunk.

Ezt a másodikat nevezzük Kék Holdnak. Idén ennek október 31-én lehetünk tanúi, ami halloweeni telihold is egyben. Ez 19 évente következik be. Kelták úgy hitték, hogy október utolsó éjjelén a halottak lelke visszatér a túlvilágról, és beleköltözhetnek az élőkbe, ezért is öltöztek be az emberek, hogy összezavarják a visszatérő megszálló lelkeket.

- számolt be róla a lap.

Aki szeretné megfigyelni, vagy fényképezni a teliholdat halloweenkor, öltözzön melegen, hiszen már hidegek az éjszakák.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hold

telihold

kék hold

természeti jelenség

égi jelenség