Itt aztán lesz hangerő: idén tombolhatunk a Fekete Zaj fesztiválon Mátra-Sástón

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Itt aztán lesz hangerő: idén tombolhatunk a Fekete Zaj fesztiválon Mátra-Sástón

Ötven fellépő lép színpadra az idei Fekete Zaj fesztiválon. Az underground színtér számos hazai és külföldi előadóját felvonultató rendezvény Mátra-Sástón augusztus 18-tól 21-ig tart. Ritkaságszámba megy Kátai Tamás szólóprojektjének élő koncertje; a fellépők között lesz a Vágtázó Halottkémek, a Devil's Trade, bemutatja tavaly megjelent sikeres anyagát a hazai pszichedelikus zene üstökösének számító Middlemist Red, experimentális kalandozásokra hív az Entrópia Architektúra, zenekaros supergroupjával áll színpadra a Lazarvs és a Trillion énekes-gitárosa Aron Andras & The Black Circle Orchestra néven, és ismét meglepő produkcióval készül a Black Bartók.

Ötven fellépő éll színpadra az idei Fekete Zaj fesztiválon. Az underground színtér számos hazai és külföldi előadóját felvonultató rendezvény Mátra-Sástón augusztus 18-tól 21-ig tart. közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Ritkaságszámba megy Kátai Tamás szólóprojektjének élő fellépése. A Mezolit - Mesék a Thy Catafalque-ról című produkció kizárólag a Fekete Zajon lesz látható és hallható. Az izgalmas, és már számos nemzetközi sikert magáénak tudó Kátai életműve még sohasem mutatkozott be élőben, ezúttal egy harminc tagú zenei kollektíva kelti életre a Thy Catafalque-dalokat.

Koncertet ad a Fekete Zajon a hazai zajzene kiemelkedő előadójának számító pozvakowski, a poszt-rockot atmoszférikusan megközelítő Perihelion, a karakteres pszichedelikus világzene stílusában mozgó Meszecsinka duó, a több mint harminc éve alakult, majd egy évtizednyi kihagyás után 2019 végétől ismét összeállt Perfect Name, a visszatérését a Zajra időzítő Anez, és itt búcsúzik a közönségtől a deathcore-ban utazó Nadir.

A külföldi előadók között szerepel a black metált játszó román Dordeduh, az elektronikát a techno és az ambient elemeivel vegyítő cseh Bratri ikerpár duója, a brit és észt bázisú indusztriális punk csapat, a Deathsomnia, a dán Iceage frontembere, Elias Ronnenfelt, a svéd Michaela Aberg, a szerb Urok, az olasz Juju, illetve a szintén Itáliából érkező, a metált furcsa hangszereken (trombita, harsona és dob) megszólaltató Ottone Pesante.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zene

zenei fesztivál

fesztivál

fekete zaj

rock

metál

pszichedelikus zene

underground

mátra-sástó

mátra

sástó

fellépők

zenészek