Hatalmas fesztiválra készülnek Nyíregyházán: itt a részletes programlista

MTI   
  Megosztom
Hatalmas fesztiválra készülnek Nyíregyházán: itt a részletes programlista

Klasszikus színházi vígjátékokat és komédiákat láthat a közönség az augusztus 27. és szeptember 4. közötti Vidor Fesztiválon Nyíregyházán.

A koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt seregszemle idei szervezési munkálatai elég nagy bizonytalansággal indultak, de a nézők végül nem maradnak színházi versenyprogram nélkül

- írta közleményében a szervező Móricz Zsigmond Színház.

A szabolcsi teátrum idén is a fesztivál profiljába illő produkciókat várta az ajánló színházaktól és színházi társulatoktól, amelyek egy nagyszínpadi és egy kamara vígjátékkal, illetve egy zenés vígjátékkal nevezhettek a "vidámság és derű országos seregszemléjére"

- közölték.

A színház nagyszínpadán látható lesz az Orlai Produkció a Hogy szeret a másik, a Játékszín a Nagyvárosi fények és a Vörösmarty Színház a Játék a kastélyban című előadásai. A Karinthy Színház társulata a Lököttekkel, a Budaörsi Latinovits Színház pedig a Figaro házasságával érkezik a nyírségi megyeszékhelyre, bemutatkozik továbbá a Váci Dunakanyar Színház a Liliomfi, a Szatmárnémeti Északi Színház az Illatszertár, valamint a Jászai Mari Színház a Francia rúdugrás című darabjaikkal.

A Krúdy Kamara programjában helyet kapnak klasszikus vígjátékok, valamint kísérletező és formabontó előadások is: Nyíregyháza vendége lesz a Nemzeti Színház A súgó című előadása, a Ferencvárosi Pinceszínház Maggi és Lillemor - Mamu alatt izzik a parázs című darabja és a Spirit Színház Szexpedíció vígjátéka.

Az Orlai Produkció Határátlépések előadása mellett a közönség láthatja majd a Fórum Színház Love.hu produkcióját, a Junion Színház, az RS9 Színház és a Neptun Brigád közös előadását, a Minden jót, Elling! című darabot, a Láthatáron Csoport Én, te, mi - haladunk a korral című előadását, a Nézőművészeti Kft. pedig a Kicsibácsi, Kicsinéni meg az Imikém darabját állítja színpadra.

A Rózsakertbe kilátogató nézők három különböző jellegű színházi élményt kaphatnak, a Játékszín a nagysikerű Menopauza előadását mutatja be, a Veres1 Színház Nők az idegösszeomlás szélén című vígjátékát pedig Rákász Gergely különleges orgonakoncertje, a Lords of Organ követi.

A Móricz Zsigmond Színház közlése szerint jövő hétfőn elsőként a VIP-bérletesek vásárolhatják meg jegyeiket a színházi versenyprogram előadásaira, kedden pedig az érvényes bérlettel rendelkezők kapnak lehetőséget erre. Csütörtöktől bárki számára elérhetővé válnak a Vidor-jegyek, amelyek augusztus 2-tól online is megvásárolhatók lesznek.

(Kiemelt kép: Nyíregyháza, 2018. augusztus 24. Közönség a budapesti Játékszín előadásán a Vidor Fesztiválon. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

színház

programlista

programok

jegyek

bérlet

fesztivál

vidor fesztivál