Vége a tilalomnak, indulhat a gigahalak szezonja: újra lehet harcsázni ezen a tavon

HelloVidék   
  Megosztom
Vége a tilalomnak, indulhat a gigahalak szezonja: újra lehet harcsázni ezen a tavon

Véget ért a harcsa november 15-től február 28-ig tartó szigorú védelme a Tisza-tavon. Március 1-től újra szabad harcsára horgászni, bizonyos szabályok betartása mellett. Hozzuk ezeket is!

A Tisza-tó horgászrendje a következőképpen rendelkezik a harcsa horgászatáról:

5. Március hónapban csalihallal (élő és élettelen állapotban egyaránt), haldarabbal, műcsalival és vertikális módszerrel horgászni a Tisza-tó teljes területén tilos.

Március elsejétől tehát véget ért az a szigorú védelem, ami a Tisza-tó vermelő harcsáit óvja - írta meg a Sporthorgász. Mivel azonban ettől a naptól kezdődött a süllő, a kősüllő, a balin és a sügér fajlagos tilalmi időszaka, a csukáé pedig már február 15. óta tart, a harcsázás kizárólag olyan módszerekkel engedélyezett, amelyek kizárják ezen halfajok példányainak megfogását.

Jó ha tudok, mely tilamak értek véget február 28-án

A Tiszavalki- és a Poroszlói-medencében november 15-től február 28-ig horgászni csak természetes csalival és egyágú horoggal engedélyezett, a pergetés, valamint az ólomba öntött, a két- és háromágú horog használata kizárólag az Óhalászi-Holt-Tiszán, a Füredi-Holt -Tiszán, a Nagy-Morotván, a Hordódi-Holt-Tiszán, az Örvényi-Morotván, a IX és VI-os számú öblítőcsatornán, és a Szartos-árkon engedélyezett.

Illetve a vermelő kíméleti területek tilalma: a Dühös-lapos vízterülete, azaz a 33-as főút hídja (Eger patak hídja), ettől a hídtól a rábolyi gátőrházig az Eger-patak medrének bal széle, a kereknád, a gémeskút és a Bocskoros híd által határolt terület. Ezen kívül a Tisza-folyón a 407-409 fkm közötti szakasz, a Katamarán kikötő belső kikötő bejárata-423 fkm, és a 434-435 fkm közötti szakasz. Ezeken a területeken november 15-től február 28-ig mindennemű horgászat és a tartózkodás tilos, csak az áthaladás engedélyezett.

- írták, majd közölték, bővebb információ a Tisza-tavi horgászrendben olvasható ITT.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pecázás

horgász

tisza-tó