Korábban illegális volt fürdeni ezen a vidéki strandon: hamarosan nyit a legendás tiszai partszakasz

HelloVidék   
  Megosztom
Korábban illegális volt fürdeni ezen a vidéki strandon: hamarosan nyit a legendás tiszai partszakasz

Teljesen átalakul a Lapos szabadstrandja idén, mivel strandkézilabda-pályát és homokozót is kialakítanak a tereprendezés során. A területen hosszú évek után tavaly megint legálisan lehetett fürdőzni a kijelölt területen, vízimentők felügyeletével.Idén pedig a strand a vakáció első szombatján nyit családi nappal.

Hosszú évek óta tavaly először üzemelt szabadstrand a szege­­di Laposon augusztus 30-áig. Jelenleg még csak a napernyők karói és a kishajó emlékeztet arra, hogy idén is ellenőrzött körülmények között lehet majd fürdeni a Tiszán. Kevesebb mint egy hónap múlva megint nyit a szabadstrand

- mondta a delmagyar.hu-nak Kolonics Erika, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont vezetője. Hozzátette, a szabadstrand egy családi nap­­pal indít majd június 18-án. A vakáció első szombatján tehát fürödhetnek már a gyerekek és családjuk, ahogy tavaly megszokhatták már, vízimentők felügyeletével.

A jövő hét folyamán elkezdődik a terület tereprendezése, a partszakasz rendbetétele, az egyenletes lejtésű rézsű kialakítása. A meglévő strandröplabda-pálya mellett 2 új sportpályát alakítunk ki, egy strandkézilabda-pályát és még egy röplabdapályát. Tervezünk a kisgyerekek számára egy homokozót is

- tette hozzá, majd kiemelte, ahogy tavaly, idén is kerülnek a partszakaszra zuhanyzók, öltözők, napozóágyak, nap­­ernyők, szemetesek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

strand

szabadstrand

fejlesztés

nyitás

nyitási részletek

lapos