Hoppá, elkezdett befagyni a Balaton: talán a héten már korcsolyázni is lehet rajta + Videó

MTI   
  Megosztom
Hoppá, elkezdett befagyni a Balaton: talán a héten már korcsolyázni is lehet rajta + Videó

Elkezdett befagyni a Balaton, a hideg éjszakának és a lecsendesedő szélnek köszönhetően a partmenti részeken megjelent a jég - írta ma reggel az Időkép.

Az idei év eddigi leghidegebb éjszakáján vagyunk túl, több helyen -10 fok alá csökkent a hőmérséklet, a leghidegebbet Nógrád megyében, Etesen mértük, ott -13,4 fokig hűlt le a levegő. A hideg, fagyos időnek és a lecsendesedő szélnek köszönhetően állóvizeinken is megindult a jégzajlás, reggelre

Zamárdinál így fest a tó:

Bár korcsolyázni egyelőre nem lehet a tavon, a következő éjszakákon is erős fagyok várhatók, így mind nagyobb területen fagyhat be legnagyobb állóvizünk.

Kemény éjszakai fagyok jönnek jövő héten

Alapvetően napos, de hideg idő várható a jövő héten, csapadékra nem kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet a hét elején 0 Celsius-fok körül alakul, majd a hét közepétől lassan emelkedik a nappali felmelegedés mértéke, vasárnap kora délután már 3, 8 fok lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből - de erről bővebben a HelloVidék itt írt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fagy

hideg

tél

balaton