Meglepő eredmények születtek Szilvásváradon: ez a magyar hajtó vette át a vezetést

MTI   
  Megosztom
Meglepő eredmények születtek Szilvásváradon: ez a magyar hajtó vette át a vezetést

A négyesfogatoknál Boyd Exell, míg a ketteseknél ifjabb Dobrovitz József vette át a vezetést a szombati maratonhajtást követően a szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban vasárnapig tartó nemzetközi fogathajtó viadalon.

A királykategóriában sorozatban hatszoros világbajnok ausztrál hajtónak egy hibapontnál is kisebb hátránya volt a díjhajtás után, de a második számban fölényesen diadalmaskodott, mivel a hét akadályból hatban is a leggyorsabbnak bizonyult. Másodikként több mint tíz hibaponttal lemaradva a csapatban világbajnok, egyéniben négyszeres ezüstérmes amerikai Chester Weber zárt, aki így visszacsúszott a második helyre. A két világklasszis hajtó egyaránt először versenyez Szilvásváradon.

Magyar szempontból viszont jó hírt jelentett, hogy Dobrovitz József feljött a harmadik helyre. A 2004-ben csapatban világbajnok hajtó elsősorban kiegyensúlyozott teljesítményének köszönheti előkelő helyét, ugyanis a díjhajtás után maratonhajtásban is ötödik lett, mégis így tudott két pozíciót javítani. Hátránya viszont jelentős, közel 25 hibapont a két világklasszissal szemben, míg őt szorosan követi két cseh hajtó, Radek Nesvacil és Jiri Nesvacil. Az első szám után még legjobb magyarként negyedik Papp János nem tudta befejezni a maratonhajtást. A ketteseknél is új éllovas van, mivel a címvédő Dani Marcell szintén feladta az embert és lovat próbáló számot.

Ifjabb Fekete György összetettben több mint hat hibaponttal követi, míg harmadik helyre a romániai Rákóczi Gergő jött fel azzal, hogy maratonhajtásban a legjobbnak bizonyult, de az ő hátránya már több mint nyolc hibapont. Az egyesfogatoknál továbbra is a német Martin Stötzer áll az élen.

Vasárnap az akadályhajtással zárul a viadal

A két évvel ezelőtt megálmodott Szilvásvárad Masters három lovassport szakágat fog össze, a fogathajtáson kívül a díjlovaglást és a díjugratást. A következő jelentős esemény augusztus 3-6-án egy nemzetközi díjugrató verseny - egyben világkupa forduló és olimpiai minősítő - lesz, amelyre a szervezők közel háromszáz lovat és húsz nemzet lovasát várják, de a nevezések folyamatosan érkeznek.

Szeptember végén a 16. Nemzeti Vágta döntőjét is Szilvásváradon rendezik meg.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szilvásvárad

fogathajtás

négyesfogat

szilvásvárad

dobrovitz józsef

lipicai lovasközpont