Újabb fesztivállal bővül a hazai paletta: a helyszín Kecskemét, itt vannak a részletek

MTI   
  Megosztom
Újabb fesztivállal bővül a hazai paletta: a helyszín Kecskemét, itt vannak a részletek

Első alkalommal köszönti családi fesztivállal az őszt a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely - közölte az intézmény vezetője vasárnap az MTI-vel. Bognár Gabriella elmondta: a már több mint negyvenéves múltra visszatekintő intézményük hagyományteremtő céllal először rendezi meg szeptember 9-én a Szóraka Fesztet, amely sok más játékfesztivállal ellentétben nemcsak a gyerekekre koncentrál játékos programokkal, hanem a felnőtteket is várja, hiszen "játszani mindenki szeret".


 


 

A múzeum vezetője szerint a fesztivál a család minden tagjának élményt, hagyományos kulturális értékeket közvetítő programokat nyújt.

Gyerekeknek szóló jógával, játékos, könnyed gyakorlatokkal nyitják meg a Szóraka Fesztet, hiszen a jóga azonkívül, hogy örömteli élményt okoz, fejleszti a gyerekek mozgáskultúráját, segíti a figyelem összpontosítását

- mondta.

A jógát követő Guruló cirkusz című előadásban a tradicionális cirkuszi számok jelennek meg vásári bábjátékban. A bábcirkuszi játékot Pepe, a bohóc, illetve Dodó, a medve irányítja, és megjelenik a kínai tányérpörgető, a szappanbuborék és tűzfújó spanyol, vagy éppen az indián késdobáló.

A családokat délután Paár Julcsi Kerekerdő című mesekoncertjére várják, majd a napot Weöres Sándor A teljesség felé című zenés irodalmi est zárja, amelyben a szépirodalom, a klasszikus zene játékos módon ér össze, megszólítva a felnőttek minden korosztályát - sorolta Bognár Gabriella.

Egész napos program lesz a Bábakalács Társulat kandikaszínháza. A Bábakukucs az 1600-as évektől a 19. század elejéig virágzó vásári mutatvány, a "Guckkasten", avagy kandikaláda egyedi módon továbbfejlesztett, bábos változata.

A múzeum udvarán és körtermében ügyességi játékokkal várják az érdeklődő családokat, egyebek mellett előkerülnek a célba dobó játékok, a gólyalábak és a kugli is.

Szintén nyitástól zárásig készülnek a szervezők a kiállításokhoz kapcsolódó nyomozó, kereső és kvízjátékokkal, múzeumpedagógusaik jóvoltából pedig több kézműves foglalkozás közül lehet majd választani.

A programok ingyenesek, további részletek a https://kkjm.hu/jatek-mese-szorakozas-az-egesz-csaladnak oldalon olvashatók.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kecskemét

szóraka feszt

fesztivál

család

rendezvény