Eldobod az agyad, ha ezt meglátod! Focistának állt Debrecenben a kis vöröspanda

HelloVidék   
  Megosztom
Eldobod az agyad, ha ezt meglátod! Focistának állt Debrecenben a kis vöröspanda

A Zoo Debrecen lakóinak jelképes örökbefogadása remek lehetőség arra, hogy magánszemélyek, cégek, intézmények és szervezetek közvetlenül hozzájáruljanak egy-egy nekik kedves állat jólétéhez és egyúttal az állatkerti fajmegőrzési munka sikereihez.

Legutóbb a DVSC Futball Zrt-vel gyarapodott az állatkerti nevelőszülők köre, miután ma délelőtt a klub ünnepélyesen örökbe fogadta a debreceni vöröspanda-család mindhárom tagját – Macit, Panditát és június 18-án született első utódjukat, Meit. Ez a különleges faj igazán illő választás a sportcsapat számára nemcsak jellegzetes piros-fehér színezete, hanem macskaügyessége miatt is, így örökbefogadottjai a remények szerint meghozzák majd a csapat szerencséjét a pályán.

Nagylelkű támogatásával a DVSC rendszeres jelleggel hozzájárul a Nagyerdő fái alatt élő pandák takarmányozásához és környezetgazdagításához – többek között a mai ceremónián átadott speciális környezetgazdagító labda segítségével –, további kifutójuk jövőbeli megújításához, mindezek révén pedig ahhoz, hogy újabb debreceni utódokkal gyarapodhasson majd e szorult természetvédelmi helyzetű faj európai állatkerti állománya.

A Himalája, Észak-Burma, valamint a kínai Szecsuán és Jünnan tartományok magashegyi erdőiben őshonos vörös pandának immár alig 10.000 egyede él a természetben az élőhelypusztulás és az orvvadászat következtében, így veszélyeztetett besorolással szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján. A faj megmentésében fontos szerepet játszanak a biztosítékpopulációkat gondozó és az élőhelyi védelmet is segítő állatkertek, amelyek részben lelkes támogatóiknak köszönhetően végezhetik e munkát.

A Zoo Debrecen ezúton is köszöni a DVSC felajánlását, és bízik benne, hogy a későbbiekben további tiszteletbeli nevelőszülőket köszönthet támogatói körében.

Címlapkép, fotó: Zoo Debrecen

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen zoo

debrecen

állatkert

vöröspanda

örökbefogadás

dvsc