Egy ismeretlen család képeiből készített képsorozat kerül kiállításra Székesfehérváron

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Egy ismeretlen család képeiből készített képsorozat kerül kiállításra Székesfehérváron

Az eltűnt expozíciós idő nyomában címmel nyílik meg Hegedűs 2 László, Munkácsy- és Balázs Béla díjas vizuális művész kiállítása szombaton, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban.

A szervezők tájékoztatása szerint a tárlat a múlt, az eltűnt idő vizuális feldolgozását jeleníti meg egy ismeretlen családi fotóalbum képeinek transzformálásával, egy ismeretlen személy ismeretlen élettörténetének nyomait bemutatva.

A képek lírai érzékenységgel, a hangok, színek, illatok, érzelmek vizuális képekbe illesztésével azt a technikát követik, amit az elbeszélő irodalom klasszikusa, a kiállítás címével megidézett Marcel Proust is alkalmazott Az eltűnt idő nyomában című regényében

- írták a szervezők az MTI-nek.

A közlemény szerint Hegedűs 2 László képköltészetének középpontjában egy nő élettörténete áll, egészen apró gyerekkorától érett, felnőtt koráig, ahol megszakad az élettörténet rögzítése és csupán az üres képsarkok jelzik, hogy a történet nem az utolsó felvételnél ért véget. A folytatás lehetséges verzióit az alkotó a szemlélőre bízza. A kiállítást egy ócskapiacon talált családi fotóalbum ihlette.

Lapozgattam, nézegettem, magamhoz vettem, majd hazaérve beléptem a családi fotóalbum fényképeinek időterébe, ahol a család hangjai a képzeletben hallhatóak voltak, de minden más, ami látható volt, átváltozott. Egyedül csak egy lány arca maradt az időben változóan változatlan

- idézik a művészt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

tárlat

kiállítás

székesfehérvár

fotó

szórakozás

hellovidek