Ilyet még biztosan nem láttál: különleges halszörny akadt a horogra

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyet még biztosan nem láttál: különleges halszörny akadt a horogra

Hatalmas, 48 kilogrammos albínó busa akadt horogra a Ráckevei (Soroksári)-Dunán, a horgászok között egyszerűen RSD néven emlegetett szakaszon. A különleges óriást egy igen eredményes pontyozás során sikerült kifognia.

Az albinizmus genetikai rendellenesség, amely során a szervezet nem képes megfelelően termelni a melanint, a bőr, a haj és a szemek pigmentjét. Ez a jelenség nem csak embereknél, hanem állatoknál is előfordulhat, beleértve a halakat is.

Az albinó halak albínóvá válhatnak, ha a genetikai öröklődés során hordozzák az albinizmusra hajlamosító géneket, ilyenkor világosabb színűek, mivel nincs pigmentjük, ami az őket megkülönböztető színeket adná.

Az ilyen halaknak gyakran világos rózsaszín vagy fehér színük van, és szemeik is vörösesek lehetnek, mivel a szemek hátterében lévő erek láthatóvá válnak a hiányzó pigment miatt - írja a Halazin.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

hal

fogás

duna