Van mit a tejbe aprítani ezeknek a magyaroknak: itt tölti a szilvesztert a tehetős vidéki elit?

Pénzcentrum   
  Megosztom
Van mit a tejbe aprítani ezeknek a magyaroknak: itt tölti a szilvesztert a tehetős vidéki elit?

Akár 130 ezer forintot is elkérhetnek 2023 szilveszterén egy vacsoráért, igaz egy dunai hajón tartják a rendezvényt, ablak mellé ülhetünk és komplett italcsomag is jár hozzá - írja a Pénzcentrum.

A portál szerint a tavalyi évhez viszonyítva sokat nem emelkedtek az ára, valahol még csökkentették is őket, jól látszik, hogy a fizetőképes keresletet tovább már nem lehet gyötörni az áremelésekkel annak ellenére, hogy az infláció várhatóan 18 százalék lesz idén, ezen belül is a vacsorák alapanyagárai emelkedtek a legmeredekebben, csak úgy mint tavaly.

Lássuk is a nagy éttermek kínálatát!

A Gundel

Aki szereti a különleges ízekkel fűszerezett ünnepi vacsorát és klasszikus bulihangulatot, az biztosan jól fogja érezni magát a Gundelben az év utolsó napján. Az est teljes ára: 59 500 Ft/fő + 15% szervízdíj, (68 ezer forint)tavaly 76 475 forint volt fejenként. Az ár tartalmazza, a welcome shot-ot, a 6 fogásos felszolgált vacsorát és a hozzá passzoló borkínálatot a fogások közt, hangulatos és fergeteges zenei előadásokat, az éjféli koccintáshoz egy pohár pezsgőt.

  • Gundel vaj és mangalica zsírhab friss kovászos kenyérrel
  • Előétel: libamájpástétom birsalma lekvárral, füstölt dióval, barhesszel
  • Malackocsonya fűszeres malac rilettel
  • Gesztenyeleves savanyú káposztával konfitált lóbabbal, kaviáros ropogóssal
  • Szarvasgerinc vargánya dödöllével, sült szilvaraguval, vörösboros glace-szal
  • Valrhona csokoládémousse ropogós mogyoróval és citruslekvárral

Jazz Szilveszter

A Budapest Jazz Clubban idén is a legnépszerűbb előadók koncertjei, az amerikai jazz klubok hangulatát idéző hajnalig tartó Jam Session és a klub gasztro-csapata által nagy műgonddal készülő, francia és fúziós ínyencségeket felvonultató svédasztalos vacsora várja a Jazz Szilveszter vendégeit. Háromfogásos vacsorával, éjfélkor töltött káposztával várják a vendégeket. Fellép Hász Eszter Quartet, Myrtill és a Swinguistique és az Egri János Trio.

  • Teljes estés jegy vacsorával 49.000 Ft, tavaly 43 ezer forint volt fejenként.

Kempinski Szilveszteri Vacsora

Budapest belvárosi gasztronómiai központja exkluzív menükkel készül az óév búcsúztatására. A menü:

  • Amuse Bouche - Libamáj Rocher, kakaó, mogyoró
  • Fésűkagyló ceviche, narancs emulzió, édeskömény, korianderolaj
  • Szarvasgombás-parmezános rizottó, fürjmell, gesztenye
  • Tengeri süllő, csicsóka, aszalt paradicsom coulis, olívapor, sáfrányszósz vagy
  • Lassú tűzön sült őzkaraj, sütőtök, vargánya, posírozott körte, pisztácia, Malbec redukció
    Az Operaház fantomja
  • 4-fogásos ünnepi menü egy pohár R de Ruinart pezsgővel: 58 000 Ft személyenként + 13% szervizdíj. Tavaly 54 ezer forint volt ez az opció.
  • Champaghe Salonban pedig az ital köré kreált izgalmas fogásokat lehet kóstolni, méghozzá 6 fogást, éjfélig korlátlan Taittinger pezsgőfogyasztással és belépéssel a Blue Fox The Bár szilveszteri partijára. Ennek ára 84 000 Ft + 13% szervizdíj személyenként, tavaly 80 ezer forint + szervízdíj volt.

Silverline Hajós Vacsora

A budapesti hajós városnézéssel és zongoraműsorral egybekötött szilveszteri vacsora felejthetetlen élményt ígér vendégeink számára. A 6 órás budapesti hajózás alatt egy 5fogásos vacsorát fogyaszthatunk el, és ha ablak melletti helyet szeretnénk, és a legnagyobb, gin-es italcsomagot, akkor egy főre ez az este nagyjából 138 ezer forintba kerül fejenként, 10 ezer forinttal több, mint tavaly.

További részletek és étterem kínálatok a Pénzcentrum cikkében olvashatók, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szilveszter

budapest

szilveszteri vacsora

vacsora árak

étterem árak