Nagy dobásra készülnek Veszprémben: különleges fesztivál várja a látogatókat tavasszal

MTI   
  Megosztom
Nagy dobásra készülnek Veszprémben: különleges fesztivál várja a látogatókat tavasszal

VárLak címmel rendeznek fesztivált március végén a veszprémi Kabóca Bábszínházban. A kétnapos rendezvény keretében nyitják meg hivatalosan a bábszínház új játszóhelyét.

Március 23-24-i fesztivál apropóját a gyermekszínházi világnap, a bábszínházi világnap és a Színházak éjszakája adja, melyeket szintén március második felében tartanak világszerte.

Március 22-én, pénteken a veszprémi kulturális intézmények, valamint a színházi, bábszínházi szakma képviselői jelenlétében avatja fel az új épületet Porga Gyula, Veszprém polgármestere. Szombaton pedig a nagyközönség előtt is megnyílik a Kabóca Bábszínház és az épületet körülölelő park.

Parkavatót is rendeznek, madárházakat, madáretetőket és rovarhoteleket helyeznek ki a Kabóca Bábszínház parkjában, majd gyermektáncház indul Vastag Ricsi vezényletével.

Szombaton kipróbálhatják a gyerekek, hogy milyen egy éjszakát a bábszínházban tölteni. Vacsora után kalandtúra indul majd a Kabóca Bábszínház színészeinek közreműködésével. Ezután a Csókolom, hol a víz? című produkciót tekinthetik meg és a kulisszák mögé is bekukucskálhatnak előadás közben a résztvevők, végül Danny Bain mond esti mesét.

Vasárnap reggel Ladányi Andrea táncos-koreográfus tart zenés ébresztő tornát, utána színházi díszítőkként is kipróbálhatják magukat a gyerekek, akik segíthetnek beépíteni A boszorkány cukrászdája című előadás díszletét. A Kolozsi Angéla rendezte produkciót meg is nézhetik az érdeklődők, majd kézműves foglalkozáson vehetnek részt.

A fesztivál az éjszakai program kivételével ingyenesen látogatható, az éjszakai rendezvény regisztrációhoz és jegyvásárláshoz kötött.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

fesztivál

veszprém

program