Különleges programkavalkáddal készülnek a Balatonnál húsvétra: rengeteg embert várnak

MTI   
  Megosztom
Különleges programkavalkáddal készülnek a Balatonnál húsvétra: rengeteg embert várnak

A húsvéti hosszú hétvégétől megújult programkínálattal, rendhagyó tobozkiállítással és tobozkörúttal, nyomozós kerti játékkal és interaktív gyerekprogrammal várja a látogatókat a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat.


 

Húsvéttól minden szombaton várja a gyerekeket a Folly matiné: az ingyenes, játékos programon a 7-12 éves korosztály pedagógusok segítségével, játékos formában ismerheti meg a badacsonyörsi kert egyedülálló élővilágát.

Mint írták, a Nyomozz a Follyban! című programmal nem csak a gyerekek, de a felnőttek számára is izgalmas kihívással készülnek: a 8 állomásos "szabadtéri szabadulószobában" a játékosok rejtélyes halálesetek nyomába szegődnek, kihallgatások jegyzőkönyvei és egy nyomozó feljegyzései alapján göngyölíthetnek fel egy bűntényt, bejárva közben a kert legszebb helyeit. A nyomozós játék 2-2,5 órás kikapcsolódást ígér a résztvevőknek, akik QR-kód olvasására alkalmas telefon segítségével tudják teljesíteni a kihívást.

A négynapos ünnepi hétvégére meghosszabbított nyitvatartással készül az arborétum. Szombaton és vasárnap látványos esti programon vehetnek részt az érdeklődők: 19 órától különleges vezetett sétán csodálhatják meg a fényfestéssel és fényanimációval életre keltett, közel 120 éves arborétum növényeit, ikonikus fáit és a kültéri műalkotásokat.

A tobozkiállítás és a tobozkörút, valamint a nyomozós játék nagypéntektől minden nap várja a látogatókat, szombaton, húsvétvasárnap és -hétfőn ebédidőben a gyerekeknek emellett ingyenes Folly matinét, délutánonként pedig családi szabadulószoba-játékot rendeznek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

húsvét

badacsonyörs

arborétum