Itt a nap videója: ez a cuki állatka nyűgözte le a Balaton parton sétálókat + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a nap videója: ez a cuki állatka nyűgözte le a Balaton parton sétálókat + Videó

Nem mindennapi látványosság, amikor környezetünk egyik legérdekesebb lakója, a vidra úgy dönt, hogy megmutatkozik a nagyérdeműnek - írta cikkében a Sonline.

Pár napja a Siófoki Sóstó strand közelében sétálva vették észre a járókelők, hogy egy vidra úszkál a vízben. Az esti napfényben fürdőző kis állat látványa különösen varázslatos volt:

A Balatonban élő vidrák is fokozottan védett állatok

A vidra, ez a vízhez kötött életmódú vízi ragadozó emlős elterjedési területén majd mindenhol kipusztult. Ugyanakkor hazánkban még egységes és fejlődő állománya él, emiatt Nyugat- és Észak Európában “vidranagyhatalomnak” neveznek bennünket, ami nem azt jelenti,hogy létszámuk idehaza jelentős, hanem azt, hogy az említett földrajzi régiókhoz képest még sűrű a nálunk lakó vidraállomány létszáma.

A vidrák a Balaton környékén is élnek, tündéri és pajkos emlősök. Néhány érdekes tény róluk:

  • A vidrák karcsú és áramvonalas testalkatúak, kitűnően úsznak.
  • Nem alszanak téli álmot, éjjel a legaktívabbak.
  • Víztaszító, zsíros-tömött bundájuk megvédi őket a hideg vízben.
  • Akár 10 méter mélyre is lemerülhetnek, mivel kiváló búvárok.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vidra

balaton

videó