Különleges darabokkal készül a vidéki színház: itt a teljes programlista

MTI   
  Megosztom
Különleges darabokkal készül a vidéki színház: itt a teljes programlista

Tizenkét premierrel - köztük klasszikus és kortárs darabok bemutatásával - várja közönségét következő évadában a Pécsi Nemzeti Színház, amely hétfőn kezdi meg bérletárusítást.

A Lipics Zsolt Jászai-díjas igazgató által vezetett intézmény közleménye szerint elsőként az évad a nagyszínházban indul: a Pécsi Balett társulatával koprodukcióban adják elő a művészek A három testőr - avagy a királyné nyakéke című táncjátékot két felvonásban a Harangozó-díjas Vincze Balázs rendezésében.

"Parttalan művészkedés" jellemzi az évad egyik ősbemutatóját, amelynek keretében Vinnai András és Nagy Péter István: Vízkereszt vagy amit forgattok című, William Shakespeare majdnem azonos című színművének felhasználásával megírt darabját tekintheti meg a publikum Nagy Péter István rendezésében.

Vajda Katalin: Anconai szerelmesek 2. című zenés komédiáját az olasz slágerek, az önfeledt nosztalgiázás és a retro kedvelőinek Vidákovics Szláven rendezi, majd egy bohózat kerül színpadra: A hőstenor című, Ken Ludwig által írt művet Lipics Zsolt rendezi.

A kamaraszínházban két új gyermekeknek és családoknak szóló bemutató várható: Erich Kästner: Emil és a detektívek zenés kalandjátékát Tóth András Ernő rendezi, az Óz, a nagy varázsló című mesebalettet a pécsi tánctársulat adja elő.

Két ősbemutató is kerül a kamarába. Fejes Szabolcs, az SZFE harmadéves egyetemi hallgatójának rendezésében a Hazám, hazám című sajátos operabeavatót, Tóth András Ernő rendezésében Háy János a Délvidék című produkcióját láthatja a közönség, a művet a szerző a színház felkérésére írta.

A csendes, elmélyülésre alkalmas monodrámák kedvelői sem maradnak produkció nélkül: a friss Kossuth-díjas Visky András darabját, a Júlia - párbeszéd a szerelemről című személyes családi tragédiákat bemutató drámát Füsti Molnár Éva adja elő az N. Szabó Sándor Teremben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

pécs

színház

premier