Indul a Balaton legnagyobb sporteseménye: több mint huszonötezren próbálnak szerencsét

MTI   
  Megosztom
Indul a Balaton legnagyobb sporteseménye: több mint huszonötezren próbálnak szerencsét

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal. A 211 kilométeres távnak közel 300-an vágnak neki egyéniben, de a távot lehet teljesíteni duóban, trióban és többféle összetételű váltóban is, 2500 csapat indul. Huszonhat országból érkeznek versenyzők, többek között Albániából, Kanadából, az Egyesült Államokból, Törökországból és Dél-Koreából - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Az Ultrabalaton egyik emblematikus alakja Takács Krisztián: az ultrafutó tavaly előbb letekert a Balatonra Budapestről, majd körbefutotta a magyar tengert, aztán újra nyeregbe pattant, és visszakerékpározott a fővárosba. Idén emeli a tétet: a tervei szerint, miután teljesíti a több mint 200 kilométeres távot, alvás nélkül újra nekivág a körnek, azaz egymás után kétszer akarja lefutni Magyarország egyik legpatinásabb ultraversenyét.

A részvételi rekordon túl a szervezőknek továbbra is fontos a környezetbarát lebonyolítás. A váltópontokon nem használnak műanyag poharakat a frissítéshez, valamint szelektíven gyűjtik a szemetet. A szemléletnek köszönhetően évről-évre sikerül jelentősen csökkenteni a szemét mennyiségét. A 21. századi szemlélethez hozzátartozik egy, a lehető legtöbb részletre kiterjedő applikáció, amely a futókat segíti majd. Az esemény kapcsolódott a Sportoló Nemzet Programhoz, és a balatonfüredi versenyközpontban megrendezik a térség legnagyobb sportszakmai expóját.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

balaton

ultrabalaton

szórakozás

sport

futóverseny

egészség