Különleges kiállítás nyílik ebben a városban: híres magyar művész alkotásait láthatjuk

MTI   
  Megosztom
Különleges kiállítás nyílik ebben a városban: híres magyar művész alkotásait láthatjuk

Marton Ákos képzőművész Változatok magamról című kiállításával nyit szerdán a szegedi Kiss Kunszt Galéria.

Marton Ákos Egerben diplomázott festészet, majd Szegeden grafika szakirányon, és festészetet tanult a franciaországi Quimperben is. Bár stílusa folyamatosan változik, más más technikai megoldások, témák ötvözetéből próbálja felépíteni a képeit, a figuralitás meghatározó eleme képeinek. Szeret kísérletezni, folyamatosan új dolgokkal meglepni magát és a közönséget. Keresi az alkotás izgalmát, szeret új elemeket, anyagokat beépíteni műveibe, karakterfejlesztése is több szálon fut.

A festményei mellett street art alkotásairól is ismerhetik a szegediek. A Muralpaint csapat tagjaként számos nagy méretű falfestményt készített a Mondolo Egyesület környezeti nevelést szolgáló Városmetamórfózis projektje keretében. Egy, a szegedi zsidó kulturális kulturális örökséget bemutató kezdeményezés részeként pedig Róth Miksa az Új Zsinagógát díszítő festett üvegablakait örökítette meg egy Gogol utcai tűzfalon.

Kiss Szilvia kifejtette, a Kiss Kunszt Galériát azért hozták létre, hogy az alkotók és a befogadók között hidat képezve bemutatkozási lehetőséget kínáljanak a szegedi vagy a városhoz kötődő képzőművészeknek. A Gulácsy-terem több mint tíz évvel ezelőtti megszűnése óta ugyanis nem volt a városban lehetőség az alkotók és a közönség közvetlen találkozására.

A tervek szerint a belvárosi kiállítótérben öt-hat hetente rendeznek tárlatokat, emellett folyamatosan láthatók majd a galéria által képviselet alkotók - Marton Ákos mellett Farkas Krisztina szobrász, Deák Zsuzsanna üvegművész, Kincses Ágota keramikus, Kocsor Eszter Sára ékszertervező-művész, Csala Zsuzsa üvegművész, valamint Szögi-Csomány Boglárka és Faragó Tamás formatervezők - munkái - közölte a szakember. Hozzátette: a galéria alagsori konferenciaterme lehetőséget teremt kamaratárlatok rendezésére is. Itt május 11-én nyílik a Mellrákinfó Egyesület szervezésében az Egy élet-két csoda című fotókiállítás.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

szeged

kiállítás

képzőművészet