Csúcsra járatják a vidék legújabb színházát: még Alföldi Róbert is visszatér rendezni

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Csúcsra járatják a vidék legújabb színházát: még Alföldi Róbert is visszatér rendezni

Hat új bérletes bemutatót tervez a szombathelyi színház a 2024/2025-ös évadban: Alföldi Róbert, Béres Attila, Halasi Dániel, Horváth Csaba, Kondákor Ajsa Panka és Telihay Péter rendezésében. A társulatból távozik Antal D. Csaba és érkezik Kuttner Bálint. Kiss Mari, örökös tag is szerepet vállalt. Az idei karneválszínházi előadás pedig a Szombathelyi Szórakoztató Szupergála lesz - közölték.

Ne feledjük,még tart az idei évad...

A vidék legújabb, alig 17 éves színháza - utolsó két bemutatóján is túl van, de máris a jövőt tervezi. Valószínűsíthetjük, hogy tudatos választás a szombathelyi WSSZ műsortervében, hogy az idei szezon legvégén két olyan darab is fut, amelyikben az egyikben nyolc nő (Mikve), a másikban nyolc férfi (paródiája) mozog egy térben (Tesztoszteron című előadás). Itt is ott is meghatározó téma a nemek együtt- és külön működése. Önmagában ez is a merész húzás, amiben - valljuk be őszintén - a Jordán Tamás alapította szombathelyi színházban soha sincs hiány...

Az elmúlt öt év legmagasabb nézőszámát produkálják

Egymásra talált a színház és a közönség

– mondta nemtégiben a sajtótájékoztatón is Szabó Tibor, a szombathelyi WSSZ igazgatója, aki 2021 februárja óta vezeti a színházat, és aki a jelenleg még zajló évadot "zökkenőmentesnek és sikeresnek" nevezte.

A Coviddal, energiaválsággal, bezárásokkal, leállásokkal is sújtott elmúlt öt év legmagasabb nézőszámát produkálja a Weöres Sándor Színház a 2023/24-es szezonban – nyilatkozta Horváth Soma alpolgármester. Aki gratulált a hamarosan véget érő „fantasztikus évadhoz”, amely nemcsak kiemelkedő nézőszámot, hanem több szép szakmai sikert is hozott.

6 bérletes bemutató, új és visszatérő rendezők

Szabó Tibor a WSSZ sajtótájékoztatóján közölte: október 4-én Moliére, A fösvény című komédiáját állítják színpadra Telihay Péter rendezésében. Október 18-án Pirandello Hat szereplő szerzőt keres című színművét mutatják be, a még egyetemi hallgató Kondákor Ajsa Panka rendezésében, december 13-án pedig Tracy Letts Augusztus Oklahomában című színművét láthatja a szombathelyi közönség, Alföldi Róbert rendezésében. A darab női főszerepét vendégként Kis Mari játssza.

Február 7-én Rejtő Jenő Vesztegzár a Grand Hotelben című zenés vígjátékát mutatják be Halasi Dániel rendezésében, március 28-án Neil Simon Furcsa pár című komédiája kerül színre Béres Attila rendezésében, május 4-én Mikszáth Kálmánnak A Noszty fiú esete Tóth Marival című művét láthatja a közönség Horváth Csaba rendezésében.

Idén sem maradhat el a Karneválszínház

Bérleten kívül idén augusztus 15-én a Karneválszínház keretében mutatják be Vinnai Andrásnak a Szombathelyi Szórakoztató Szupergála címet viselő "helyi érdekű zenés sóműsorát" a szerző rendezésében, és ugyancsak bérleten kívüli bemutatóként a Stúdiószínpadon lesz látható még ősszel a Flóra című dokumentumdráma Sipos László rendezésében.

Egy vezető színész távozik a társulattól

A direktor bejelentette: az évad végén távozik a társulatból Antal D. Csaba, aki saját döntése alapján új bemutatókban nem vesz részt, de a még repertoáron maradó előadásokban vitt szerepét továbbra is eljátssza. Érkezik a társulathoz egy fiatal művész, Kuttner Bálint, akit vendégként a Pál Utcai Fiúk és a Kutyabaj című darabban már megismerhetett a szombathelyi közönség.

Címlapfotó: WSSZ.hu/ Mészáros Zsolt

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

wssz

színház

szombathely