Horogszűz csukaóriással új rekord született a népszerű pecázó helyen: nézzétek! (Fotók)

HelloVidék   
  Megosztom
Horogszűz csukaóriással új rekord született a népszerű pecázó helyen: nézzétek! (Fotók)

A kiváló csukaállományáról híres Lupa-tavon kevesebb, mint egy hónap alatt már másodjára döntik meg a tórekordot - számolt be róla a Pecaverzum.

Szűk egy hónap leforgása alatt több szép csukafogás is történt a kedvelt budakalászi horgászvízen, ahol a pecások szakadatlanul nagyobbnál nagyobb ragadozókkal hívták fel magukra a figyelmet – tájékoztatta a Pecaverzumot Veégh Viktor, a Lupa THK Egyesület elnöke. A halak sorából azonban toronymagasan kiemelkedik az a 120 centis óriás, amelyet június 16-án, vasárnap akasztott Koncsek Károly, és amely új rekordnak számít a Lupa-tavon.

Csónakból horgásztak, sikerült is fogniuk egy 93 centiméterest, aztán kifelé menet, a halőrháznál, a part közelében érkezett a kapás. Ott lakik a híres félszemű, így egy pillanatig azt hittük, hogy ő került horogra, de kiderült, hogy nem. Célzottan csukára pergettek kemény felszereléssel, spinnerbaittel, így hiába küzdött erősen a hal, pár perc alatt csónakban volt

– részletezte a történteket Veégh Viktor.

A mérlegen 13,20 kilót nyomó rekordcsuka egészen biztosan, hogy még horogszűz volt, az elmúlt öt évben senki sem tudta becsapni.

A hivatalos országos csukarekordot egyébként Hársfalvi Gábor tartja, aki 1994. április 5-én a Gyékényesi Kavicsbányatónál akasztott egy 20,47 kilós példányt.

Az új Lupa-tavi csukacsodáról a vízterület közösségi oldalán is hírt adtak, ahol fotókat is közöltek:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pecaverzum

tórekord

csuka