Múzeumok éjszakája Nagykanizsán: új kiállítással, zenés tárlatvezetéssel várják a látogatókat

MTI   
  Megosztom
Múzeumok éjszakája Nagykanizsán: új kiállítással, zenés tárlatvezetéssel várják a látogatókat

Új régészeti kiállítás megnyitásával, családi programokkal és dzsessz-zenés tárlatvezetéssel is várják egyebek mellett a látogatókat a Múzeumok éjszakájának nagykanizsai programjain - közölte szerdai sajtótájékoztatóján a Thúry György Múzeum igazgatója.

Száraz Csilla elmondta: Nagykanizsán szombaton 16 órától kezdődnek a programok, a hivatalos megnyitót pedig 17 órakor tartják, és ennek keretében adják át a Kerecsényi Edit néhai néprajzkutatóról, muzeológusról elnevezett, az intézmény gyűjteményének gyarapításáért kiérdemelhető emlékplakettet. Pillantás a múltba - A bronzkor évszázadai Zala vármegyében címet viseli az aznap este megnyíló új időszaki kiállítás, amelyet Ilon Gábor régész ajánl majd a látogatók figyelmébe.

Az Éj Műtárgya

Ezt követően Az Éj Műtárgyát is leleplezik, az egykor Nagykanizsáról indult, majd Indiában letelepedett Brunner Erzsébet festőművész fényképezőgépeit és filmfelvevő kameráját. Ez utóbbival készült filmtekercseit hamarosan a Nemzeti Filmintézet archívumában digitalizálják.

Az igazgató arról is beszámolt, hogy az éjszaka folyamán a Mozaik Társulat Pofa be, Annuska! című népi komédiáját is bemutatják, de interaktív mesejáték, kézműves foglalkozás, gyöngyfűzés is várja a gyerekeket.

A közeli Magyar Plakát Házban jelenleg is látható Ludvig Dániel festőművész 40+ című kiállítása, amelyet ezen az éjjelen különleges körülmények között is megtekinthetnek a látogatók. A művész tárlatvezetését ugyanis Gayer Mátyás és Kém Sándor dzsessz-zenész muzsikája kíséri majd.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

múzeumok éjszakája

nagykanizsa

dzsessz

szórakozás

kultúra