Megérkezett a Dómkerti Zenés Esték programja: húzós nevekkel erősítik a szegedi nyarat

MTI   
  Megosztom
Megérkezett a Dómkerti Zenés Esték programja: húzós nevekkel erősítik a szegedi nyarat

A Danubia Zenekar koncertjével szombaton indul a Dómkerti Zenés Esték sorozat Szegeden, a püspöki székház udvarán. Hozzuk is a részletes programot!

Már hagyomány, hogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye a Filharmónia Magyarországgal együttműködve színvonalas komolyzenei és dzsesszkoncerteket szervez a Dóm tér műemlék épületkomplexumához tartozó püspöki székház udvarán.

Az idei első hangversenyen Hámori Máté vezényli a Danubia Zenekart. A műsoron Schumann Zwickau szimfóniája és egy csellóversenye szerepel - melyen Krzysztof Michalski játssza a szólót -, emellett az esztendő egyik legrövidebb éjszakáján felcsendül Mendelssohn Szentivánéji álom-szvitje is.

Július 31-én a programsorozatot Kéméndi Tamás harmonikaművész és Kamarás Iván színművész közös koncertje folytatja. Egy fess pesti este című műsorukkal a múlt század közepének lüktető, magyar - nem csak film - zenéi a magyar filmgyártás aranykorát idézik, olyan közönségkedvencekkel, mint a Meseautó, a Kicsit szomorkás a hangulatom, a Villa Negra, a Fogj egy sétapálcát vagy a Mindig az a perc című sláger. Kamarás Iván a dalok között sok-sok érdekességet árul el a kor legnagyobbjairól: a színészöltözők és művészbüfék olyan titkait, amelyek egyetlen életrajzi könyvben sem olvashatók.

Augusztus 16-án, a programsorozat zárásaként a Talamba Ütőegyüttes repíti el a hallgatóságot a zene varázsával négy évszakon keresztül, különböző földrészekre. A négytagú - V. Nagy Tamás, Grünvald László, Szitha Miklós és Zombor Levente - ütőegyüttes különleges Vivaldi feat. Talamba műsorát mutatja be. Az esten az együttes saját szerzeményei mellett több részlet is elhangzik Vivaldi A négy évszak című művéből.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

program

szórakozás

koncert

szeged

szegedi dóm tér