Itt a bejelentés: fergeteges koncertekkel készül a vidéki város

MTI   
  Megosztom
Itt a bejelentés: fergeteges koncertekkel készül a vidéki város

Színházi előadásokkal és koncertekkel várják a közönséget a szegedi városháza udvarán, ahol idén is megrendezik a Nyári Színházi Esték és a Muzsikáló Udvar címet viselő programsorozatot.

A szegedi közgyűlés kulturális bizottságának elnöke a rendezvényeket bemutató pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, a szegediek részben a kultúra miatt érzik a várost otthonosnak, ugyanakkor a település színházi és zenei életében számos olyan érték létezik, melyért önmagában is érdemes a városba látogatni.

A városháza kiváló akusztikájú, neobarokk udvarán Vaszy Viktor kezdeményezésére 1970-ben a Szabadtéri Játékok kísérőrendezvényeként szerveztek először zenei, majd színházi rendezvényeket - közölte. A program a BOR Fúvós Fesztivál koncertjével kezdődik, amelyen a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar volt és jelenlegi hallgatói alkotta PTE Brass Band és a Brass On the Road zenekar koncertezik.

Másnap Varsányi Anna a New York-i zenei élet különleges jelenségéről, Florence Foster Jenkinsről írt vígjátéka, a New York csalogánya látható.

Július 11-én A bugaci határon címet viselő komédia szerepel a műsoron. Duncan Macmillan Lélegezz című darabjában Pálos Hanna és Vizi Dávid lép fel; a Katona József Színház vendégjátékát július 16-án láthatja a közönség.

A Muzsikáló Udvar sorozatában július 24-én a próza és zene, Eszterházy Péter és Örkény István írásai kapcsolódnak össze Mácsai Pál és Máté Gábor, valamint Lukács Miklós cimbalomművész előadásában.

Az opera műfaja évtizedek óta elmaradhatatlan része a Muzsikáló Udvar programjának. A július 29-i esten Rost Andrea, Kálnay Zsófia, Ninh Duc Hoang Long, Kelemen Zoltán, valamint Borbély Jácint a többi közt Mozart, Rossini, Leoncavallo, Donizetti, Puccini és Verdi műveiből énekel részleteket.

Július utolsó napján a hangszerek nélküli, énekelt popzene magyar szereplője, a Fool Moon koncertje zárja a sorozatot. A szegedi együttes ez alkalommal válogatott acapella dalokat, slágereket ad elő.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

szeged

program

előadás