Nyílnak a szabad strandok Borsodban: mutatjuk, hol lehet idén nyáron fürdeni

MTI   
  Megosztom
Nyílnak a szabad strandok Borsodban: mutatjuk, hol lehet idén nyáron fürdeni

Legalább öt kijelölt természetes fürdőhely várja a strandolókat idén nyáron Borsod-Abaúj-Zemplénben - közölte a vármegyei kormányhivatal sajtószolgálata hétfőn az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a vármegyében a kormányhivatal által nyilvántartott és ellenőrzött kilenc természetes fürdőhely közül júniusig öt esetében jelentette be az üzemeltető, hogy kinyit ebben az évben, és még további egy fürdőhely megnyitása várható.

A nyitást az Arló Suvadás Liget, a RádióM Mályi Plázs, a Muhi, RealXtreme Víziparadicsom, valamint a Vadna-Park Üdülőközpont 1. és 2. strand jelentette be. Azt írták, a már nyitva tartó mályi és muhi fürdőhelyek szezon előtti vizsgálati eredménye kiváló, az arlói strandé pedig jó. A Vadnán található strandok szezon előtti mintáit még vizsgálják, a várhatóan kinyitó nyékládházi fürdőhely vizsgálati eredménye pedig kiváló.

A közlemény szerint az idei strandszezonban a Mango Beach - Mályi, a Tiszabábolna Babuna Beach és a mezőzombori Dorgói-tó strand nem nyit ki. A nyilvántartott természetes fürdővizek vízminőségét és a strandok közegészségügyi megfelelőségét a nyitvatartási szezon alatt a népegészségügyi hatóság helyszíni szemlével és laboratóriumi vizsgálatokkal folyamatosan ellenőrzi.

Ott nincsenek meg az ehhez szükséges, jogszabályban előírt közegészségügyi felételek és követelmények, emellett a vízminőség sem monitorozott. Az ilyen helyeken történő fürdőzés számos egyéb veszély mellett a fertőzés kockázatával jár, ezért azok elkerülése érdekében a kijelölt természetes fürdőhelyek látogatása javasolt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

borsod

miskolc

mályi-tó

bányató

szabadstrand

szórakozás

fürdőzés