Idén se maradhat el a legendás balatoni rendezvény: programokban nem lesz hiány

MTI   
  Megosztom
Idén se maradhat el a legendás balatoni rendezvény: programokban nem lesz hiány

A 199. Anna-bált rendezik július 27-én Balatonfüreden, a rendezvényre hatszáz vendéget várnak - közölték a város önkormányzatának honlapján szerdán.


 

A Balatonfured.hu tájékoztatása szerint a bált hagyományosan az Anna Fesztivál kíséri, lesz operaest, szívhalászat, prímásgála és szerenádok éjszakája is. A bálozó nők ebben az évben halvány bíbor porcelán szívet viselhetnek majd, amelynek színét a Tagore sétány rózsalugasa ihlette - írták.

A bálon az 1920-30-as évek világának zenéjét, hangulatát idézik meg, és itt szavazza meg a közönség azt a 15 lányt, akik közül a szakmai zsűri kiválasztja a bál szépét és udvarhölgyeit. A zsűri elnöke idén Csáky Attila filmproducer lesz.

Kositzky Anett fesztiváligazgató tájékoztatása szerint a bálon fellép majd Gájer Bálint, a Cotton Club Singers és Farkas Gábriel, a Mendelssohn Kamarazenekar pedig az egykori, híres Arizóna mulató világát és díváit idézi meg. Énekel Zséda, Szűcs Gabi és Kozma Orsolya, négy pár swing-sztepp táncos is műsort ad, továbbá fellép a sztepptánc-világbajnok Bóbis László is.

A bálon a Magyar Állami Operaház balettművészei táncolják a palotást, éjfélkor mutatják be a bál szépét és két udvarhölgyét, akik másnap a Kisfaludy Színpadon is bemutatkoznak, majd sétakocsikáznak a városban.A bál szépeinek herendi porcelán serlegein a hagyományos Viktória-, Apponyi- és Rothschild-minták új színkombinációt kaptak.

A bál négyfogásos gálavacsoráján kacsaduettet, mangalica-erőlevest, borjúszüzet és gyöngytyúkmellet, valamint fehércsokoládé-szuflét tálalnak fel

- írták.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

anna-bál

balatonfüred

bál