Jó hír a repülés szerelmeseinek: izgalmas programokkal készül a vidéki város, ezt kár lenne kihagyni

MTI   
  Megosztom
Jó hír a repülés szerelmeseinek: izgalmas programokkal készül a vidéki város, ezt kár lenne kihagyni

Parádés magyar produkciók és különleges külföldi gépek, drónok, helikopterek, vitorlázó, légcsavaros és sugárhajtású repülőgépek, modellezők, ejtőernyősök várják a látogatókat szeptember közepén a Szeged International Airshow-n.

A rendezvény kifejezetten polgári repülő hétvége, ahol a közönség jellemzően nem katonai gépeket, hanem olyan műrepülő pilóták produkcióit láthatja, akik nem viselnek egyenruhát.

A szegedi repülőtér látogatói találkozhatnak a világ első "repülő autójával", az AutoGyroval, de a hétvégén tartanak drónshow-t és ejtőernyős formaugró bemutatót is. Feltűnik az égen a cseh gyártmányú, sugárhajtású L-29 Delfin, az olasz turbóventilátoros katonai kiképző-repülőgép, a Jet Marchetti S-211, a szovjet tervezésű MI-2 szállító helikopter vagy az első generációs szovjet sugárhajtású vadászrepülőgép, a MIG-15 is. A világszerte ismert magyar műrepülő pilóták közül Szegedre készül Besenyei Péter, Vári Gyula, Hársfalvi Pál és Veres Zoltán.

Szeptember első felében rendezik Szegeden a 25. FAI Hőlégballon Világbajnokságot is, így a Szegedi Repülőtér két kimagasló eseménynek is otthont ad. Ezért a Szeged International Airshow programja és látogatható területe, a repülőtér észak-nyugati - a Maty-éri olimpiai központ felőli - oldalára került át, hogy a vendégek számára még egyszerűbb, kényelmesebb és biztonságosabb legyen a bemutatók és a ballonok megcsodálása - áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

szeged

repülő

show