Teljes a Bánkitó Fesztivál programja: rengeteg világsztár érkezik, itt van a fellépők listája

MTI   
  Megosztom
Teljes a Bánkitó Fesztivál programja: rengeteg világsztár érkezik, itt van a fellépők listája

Teljessé vált a Bánkitó Fesztivál programja. A társadalmi kérdésekben aktívan szerepet vállaló kisfesztivál idei fókusztémája a tudathasadás.


 

A Bánkitó Fesztivál zenei, színházi, képzőművészeti és gyerekprogramokkal, művészek, civil szervezetek, szakértők, és a fesztiválozók segítségével arra keresi a választ, hogyan érzékeljük a minket körülvevő valóságot.

Idén minden helyszín közelebb kerül a Bánki-tó partjához, így a sétatávok lerövidülnek. Ugyanakkor a fesztivál területe összességében tágasabb lesz: a Táborból a Bánkhofba, a régi vasút területére költözik az Auróra helyszíne, a Keret, az új Zene Háza színpad és a Sátoralja-új-hely kemping és glamping.

A Zene Háza színpadon első fesztiválkoncertjét adja különleges csakNEONkislány felállásban a Csaknekedkislány zenekar, három év után tér vissza Bánkra Deva, fellép Co Lee, nem marad el az "ősbánkos" Platon Karataev, de műsort ad mások mellett Jaber és Tingyela Dóri is. Új területre, a boltívekkel összekötött Átrakodó végébe költözik a klubhangulatot hozó Keret. Az indusztriális betonfalak között nagyobb hangsúlyt kap az elektronikus zene.

A tóparti Gösser Teraszon délben kezdődő, éjszakába nyúló DJ-szettekkel, itt és az Auróra Vasútállomáson workshopokkal és a Líra irodalmi terasz beszélgetéseivel várják az érdeklődőket, a Makrokozmikus installációnál pihenni, alkotni és társasjátékozni lehet.

"Nonprofit fesztiválként a Bánkitó legfontosabb törekvése egy társadalmi kérdésekre fogékony, kritikus, és megtartó közösség építése. Mindenki a fesztivál közönségére és idei tematikájára szabott programmal készül: lesz közösségi politikai-akciótervezés műhely, teherbringasimogató, programokkal jelentkezik a Pride és a Háttér Társaság, emellett animációsok, mozgófilmesek és képzőművészek is segítenek közösséget formálni a tudathasadás jegyében" - fogalmaznak a közleményben.

Idén a színházi program nagy része a régi vasútállomás épületében, a Peronon kap helyet, számos olyan fiatal csapat közreműködésével, amely mostanában került be a színházi vérkeringésbe.

A Light Art Museum Budapest elhozza Katona Kati Insight című vetítését, különleges utazásra invitálva a látogatót, hogy felfedezze a természet univerzális mintázatait. Az Adaptér programjában a résztvevők a bennük rejlő akaratlan viselkedési mechanizmusokkal ismerkedhetnek egy kérdőívet kitöltve, folyamatos interakcióban az adatvizualizációs művészeti alkotással.

Idén a strandon várja a Merkaz gyereksarok a családokat: lesz kézműves foglalkozás, gyerekmedence, mesekoncert, színházi előadás. A gyerekekkel érkezők 50 százalék kedvezménnyel tudnak családi bérletet vásárolni, ami a fesztivál egész területére és a bánki strandra is érvényes.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

program

bánkitó

fesztivál