Különleges zenei fesztivált rendeznek Szegeden: íme a programok, fellépők listája

HelloVidék   
  Megosztom
Különleges zenei fesztivált rendeznek Szegeden: íme a programok, fellépők listája

Második alkalommal kerül megrendezésre a Szeged Trombone Ensemble nemzetközi harsonás találkozója és fesztiválja, a SETRENFest. Az eseményt 2024. Július 18-21. között rendezik meg az együttes életében kulcsfontosságúnak számító Szeged városában.

A négy napos fesztivál célja, hogy összehozza a különböző nemzetek legtehetségesebb fiatal harsonásait, akik szakmailag intenzív, mégis baráti hangulatban fejleszthetik tovább hangszeres tudásukat. A diákok részt vesznek mesterkurzusokon, kamarazenei órákon, szakmai beszélgetéseken és előadásokon, illetve hangszerkiállítások keretén belül lehetőségük nyílik kipróbálni professzionális harsonákat is.

Az idei évben is neves vendég tanárok színesítik a programot

Christian Sprenger, zeneszerző és a Weimari Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzora, Jürgen Oswald, a Berlini Staatskapelle basszusharsonása és a berlini Hans Eisler Egyetem tanára, Gyivicsán György, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzora, a Szeged Trombone Ensemble alapítója valamint az együttes tagjai adnak kurzusokat.

A fesztivál minden este kiváló hangversenyekkel kecsegtet

  • A nyitó napon, július 18-án 18:00-kor a SETREN4, a Szeged Trombone Ensemble kvartettje ad koncertet. Helyszín a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar Fricsay Ferenc Hangversenyterme.
  • Másnap, ugyanezen a helyszínen Christian Sprenger, Jürgen Oswald, Gyivicsán György valamint az együttes tagjai adnak exkluzív szóló koncertet , úgynevezett Artist concert-et 19:00-tól.
  • Szombaton 17:30-tól egy izgalmas Flashmobbal készül a fesztivál összes résztvevője. Közel negyven harsonás játszik majd egyszerre a Dugonics téren, különleges zenei élményben részesítve az érdeklődőket.
  • Az utolsó napon július 21-én 17:00-kor a fesztivál zárásaként a Szeged Trombone Ensemble lép színpadra a két német vendégművésszel együtt a BBMK Fricsay termében.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

zene

szórakozás

szimfonikusok

fesztivál

komolyzene