Különleges programmal készül ez a település: több száz embert várnak

MTI   
  Megosztom
Különleges programmal készül ez a település: több száz embert várnak

Mintegy 30 településről csaknem 800 zarándok érkezik szombaton Mátraverebély-Szentkútra, az országos roma zarándoklatra.

A Nógrád vármegyei kegyhely sajtófőnöke kedden, hogy az idei roma zarándoklat az imádság évéhez kapcsolódik. Ferenc pápát idézve hozzátette: mindenkinek szüksége van belső életre és arra, hogy visszavonuljon egy olyan térbe és időbe, amelyet az Istennel való kapcsolatnak szentel, de ez nem jelent menekülést a valóság elől.

Mátraverebély-Szentkúton szombat reggel dicsőítés, tanúságtétel és gyónási lehetőség várja a zarándokokat, majd Székely János püspök tanítását hallgathatják meg a zarándokok. A 11 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Ternyák Csaba egri érsek lesz.

Délelőtt a gyerekek kézműves foglalkozáson vehetnek részt, ebéd után pedig a zarándokcsoportok rövid, 5-8 perces műsort adnak elő.

A cigány vallásosság hagyományos megnyilvánulása a zarándoklat, amely nemcsak a roma kultúra része, hanem a személyes hit és közösségi megújulásának eszköze is

- tette hozzá Kerekes-Dancsok Regina.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

zarándokút

program

nógrád megye